Hnúšťanské gymnázium skončilo v testovaní ako najlepšie v okrese

HNÚŠŤA – Hnúšťanské Gymnázium Mateja Hrebendu skončilo v testovaní žiakov v rámci Rimavskosobotského okresu na prvom mieste. Škola o tom informuje na svojej facebookovej stránke s odvolaním sa na výsledky z portálu dataportal.nucem.sk.

Dňa 3.apríla 2019 sa uskutočnilo celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl (ZŠ) testovanie T9. Tento školský rok sa prvýkrát k deviatakom pridali aj žiaci 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom.  Testovania sa zúčastnili i žiaci našej kvarty a s veľkou hrdosťou môžeme konštatovať, že našu školu reprezentovali veľmi úspešne,“ uvádza gymnázium.

V obidvoch testovaných predmetoch – slovenský jazyk a literatúra (SJaL) a matematika – malo hnúšťanské gymnázium úspešnosť 72 %. „Ide o najlepší výsledok v porovnaní všetkých škôl nášho okresu. V rámci kraja sme sa umiestnili na 3.mieste,“ dodávajú zamestnanci gymnázia.

Vo výsledkoch zo SJaL skončilo ako druhé Gymnázium Ivana Kraska v R. Sobote, tretia bola ZŠ P. Dobšinského v R. Sobote. V matematike skončilo podobne na druhom mieste rimavskosobotské gymnázium, tretia bola ZŠ. Š. M. Daxnera v R. Sobote.

Aj tento výsledok je podľa pracovníkov gymnázia v Hnúšti dôkazom, že škola poskytuje kvalitné vzdelanie. Bohužiaľ, na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠ) SR nebude môcť otvoriť v nasledujúcom školskom roku 2019/2020 prvú triedu osemročného štúdia.

TIP: HNÚŠŤA: Ministerstvo neumožnilo gymnáziu otvoriť prvú triedu, škola to chce zmeniť petíciou

Zdroj: Gymnázium Mateja Hrebendu, dataportal.nucem.sk

Pridaj komentár