V strane A. Kisku Za ľudí je i primátorka Lučenca Alexandra Pivková

BANSKÁ BYSTRICA/LUČENEC – Jednou z posíl novej strany Za ľudí, ktorej lídrom je bývalý prezident Andrej Kiska, je i primátorka Lučenca Alexandra Pivková. Kiska ju predstavil medzi ďalšími osobnosťami strany na úvodnej tlačovej konferencii, ktorá sa konala dnes (17. 6. 2019) v Banskej Bystrici.

V prípravnom výbore strany sú i ďalšie osobnosti, z ktorých politicky najskúsenejšia je bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská. Ďalšími sú niekdajší hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková, poradca exprezidenta pre vnútornú politiku Michal Luciak, či bývalý veľvyslanec Slovenska pri NATO Tomáš Valášek. Strane podľa Kisku pomáha aj bývalá premiérka Iveta Radičová.

Medzi ďalších spolupracovníkov, s ktorými strana Za ľudí ráta, sú i ďalší primátori a primátorky – napríklad nitriansky Marek Hattas, hlohovský Miroslav Kollár, alebo zvolenská Lenka Balkovičová. Je medzi nimi tiež starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký.

Dnes som skutočne nesmierne rád, že vám môžem predstaviť ľudí od Košíc, cez Oravu, Lučenec, Šamorín, Nitru či Bratislavu, ktorí veľa dokázali, sú mladí, majú talent a chuť,“ uviedol Kiska na tlačovke.
Za ľudí bude podľa neho strana s celoslovenskou pôsobnosťou a bude mať aj regionálne štruktúry.

Doposiaľ má údajne 30.000 podporovateľov, pričom v najbližších dňoch všetci dostanú ponuku stať sa jej členmi.

Strana sa podľa Kisku chce zamerať na päť priorít. Sú nimi zdravotníctvo, školstvo, spravodlivosť, životné prostredie a regióny. Kompletný program predstavia členovia strany na jeseň.

Zdroj: Andrej Kiska, za-ludi.sk

Pridaj komentár