BBSK cez program Projekt je zmena podporil Krompeľfest v Hnúšti aj študentov v Tornali

Projekt je zmenaBANSKÁ BYSTRICA – Celkovo 49 projektov podporil v uplynulých mesiacoch Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v rámci nového programu Projekt je zmena!, ktorý je určený pre mladých ľudí od 15 rokov. Kraj ho realizoval v spolupráci s organizáciou Iuventa.

Medzi takmer päťdesiatkou podporených zámerov sú i dva zaujímavé z nášho regiónu. „Štyria mladí ľudia zo Strednej odbornej školy v Hnúšti v spolupráci s Centrom voľného času a asi stovkou dobrovoľníkov zorganizovali Krompeľfest – festival tradičných zemiakových jedál. Ten do centra Hnúšte prilákal nielen domácich, ale aj návštevníkov z okolia,“ uvádza kraj v tlačovej správe na margo prvého projektu.

Počet účastníkov tohto festivalu podľa BBSK presiahol hranicu 1 500. Súčasťou akcie bola ochutnávka jedál predkov, živá ľudová hudba, tanečný workshop aj remeselné dielne pre deti.

Do programu Projekt je zmena! sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy – Szakközépiskola v Tornali, ktorí pripravili malé projekty v celkovej sume 600 eur. „Ide o vybudovanie relaxačnej zóny bez mobilov, kde by sa žiaci mohli cez prestávky stretávať, či usporiadanie priateľského turnaja v stolovom futbale pre žiakov okolitých základných škôl, aby prilákali budúcich prvákov,“ dodáva kraj.

Všetci aktívni mladí ľudia z BBSK budú mať už čoskoro ďalšiu šancu uspieť so svojimi nádejnými nápadmi. BBSK totiž v septembri 2019 v rámci programu Projekt je zmena! otvára ďalšie dve skupiny. S dobrým nápadom a so svojím tímom sa treba prihlásiť ideálne do 9. septembra 2019.

Zdroj: Marcela Glevická, hovorkyňa BBSK, Foto:ilustračné

Pridaj komentár