Mesto Hnúšťa začalo požičiavať elektrobicykle, cena je skutočne nízka

elektrobicykleMesto Hnúšta má novinku v oblasti regionálneho turistického ruchu. Ide o dva elektrobicykle, ktoré v meste požičiavajú podľa informácií samosprávy za najlacnejšiu cenu na Slovensku. Ide o sumu 12 eur na deň pre občanov Hnúšte a 25 eur na deň pre turistov. Požičať si ich môžete v Turistickom informačnom centre (TIC) v budove Mestského kultúrneho strediska.

V porovnaní s Muráňom, kde je cena prenájmu 50 eur/deň, ide naozaj o nízku sumu,“ uvádza na svojej oficiálnej facebookovej stránke samospráva Hnúšte. Primátor mesta Roman Lebeda, ktorý elektrobicykel už otestoval, ho hodnotí pozítivne. „Ja som vyšlapal až na rozhľadňu na Slopove. Krútiť treba, ale na normálnom bicykli by som väčšinu kopca tlačil, nie bicykloval,“ zhodnotil primátor na Facebooku.

Elektrobicykle nebudú slúžiť len pre turistov a občanov, ale aj pre mestských policajtov. „V dňoch, keď bicykle nebudú vyťažené, budú ich využívať aj hnúšťanskí mestskí policajti,“ dodáva sa na facebookovej stránke mesta. Ak budete mať záujem ich vyskúšať, viac info dostanete v TIC v kultúrnom dome v Hnúšti, alebo na t. č. 0901 706 641, kde si ich môžete aj rezervovať.

Bicyklom aj na Muránsku planinu

V oblasti cykloturistiky má Hnúšťa aj ďalší projekt, cyklobus na Muránsku planinu. Ten minulý rok nepremával, tohto roku však mesto jeho prevádzku obnovilo. Podľa primátora bol doteraz vo všetkých termínoch vypredaný. Okrem toho v samospráva v TIC požičiava aj klasické cestné a krosové bicykle za cenu tri eurá na deň. V príprave je aj mestský okruh cyklotrasy s výjazdom do Maše, na ktorom pracuje Komisia cestovného ruchu Mestského zastupiteľstva v Hnúšti. Trasa by o pár rokov mohla viesť až do Klenovca a Rimavského Brezova.

Hnúšťanská samospráva patrila aj k priekopníkom elektromobilov v regióne, keďže grant na takéto vozidlo získala ešte za predchádzajúceho vedenia mesta ako prvá v Rimavskosobotskom okrese. Zároveň je aktuálne jedinou samosprávou v okrese, ktorá požičiava elektrobicykle.

Zdroj: Mesto Hnúšťa, Roman Lebeda    Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár