Lučenec chce založiť coworkingové centrum, inšpiráciou je sobotský Kruháč

V Lučenci by v budúcnosti mohlo vzniknúť coworkingové centrum. Túto tému spomenula na jednom z posledných zasadnutí tamojšieho mestského zastupiteľstva (MsZ) poslankyňa Renáta Endrȍdyová.

Ako sa poslankyňa vyjadrila, chcela by požiadať samosprávu o pomoc a spoluprácu s iniciatívou, ktorá na území mesta vznikla, a ktorej zámerom je coworkingové centrum založiť. Ako inšpiráciu spomenula obdobné centrum Kruháč v Rimavskej Sobote.

„Podarilo sa im urobiť jeden krásny, kreatívny priestor. Ja im ho v prvom rade prajem a v druhom rade závidím,“ povedala Endrȍdyová s tým, že takáto iniciatíva sa formuje aj v Lučenci. Veľmi by ju podľa vlastných slov potešilo, keby tejto iniciatíve našli vhodný priestor, keďže to je najväčší problém.

„Ak by mesto malo vo svojom majetku nevyužitý priestor, ktorý by sa dal na zriadenie coworkingového centra využiť, tak veľmi by som uvítala, keby vyšlo mesto tejto iniciatíve v ústrety,“ apelovala poslankyňa. Dodala, že by uvítala aj prípadné spolufinancovanie, keďže ide o zámer, ktorý môže Lučencu veľa priniesť.

Na túto žiadosť odpovedala pár slovami primátorka mesta Alexandra Pivková. „O tejto iniciatíve viem a určite sa za ňu zasadím, lebo to bolo presne to, čo by sme chceli podporiť. Máme aj nejaké možnosti nielen v našich, ale aj v iných budovách, ktoré by boli vhodné,“ uviedla primátorka. Ako doplnila, zatiaľ oficiálnu požiadavku na rokovanie nedostala. Verejne však odkázala aktérom z iniciatívy, aby sa u nej v tejto veci zastavili.

My pevne veríme, že rimavskosobotský Kruháč bude inšpiráciou nielen pre Lučenec, ale aj pre ostatné mestá a obce a že sa v centre Novohradu podarí vybudovať priestor pre aktivistov.

Zdroj: MsZ Lučenec, Foto: sobotnik.sk

Pridaj komentár