Nadácia COOP Jednota podporí projekty v R. Sobote, Tisovci a Betliari

Ihrisko Nadácia COOP JednotaRIMAVSKÁ SOBOTA/TISOVEC/BETLIAR – Projekty „Škola! Jedlo! Zábava! Pod spoločným altánkom? Paráda!“ v Rimavskej Sobote, „Vráťme život ihrisku Stred“ v Tisovci a „Outdoorové ihrisko pre malých i veľkých“ v Betliari. Tieto tri zámery lokálnych komunít v našich regiónoch sú medzi 26 víťaznými, ktoré podporí Nadácia COOP Jednota v rámci 3. ročníka svojho Programu podpory lokálnych komunít.

V Rimavskej Sobote bude vďaka príspevku od nadácie vybudovaný v areáli ZŠ M. Tompu na Šrobárovej ulici altánok s osvetlením, vodou, elektrinou pre keramickú pec na voľnočasové aktivity, workshopy či rodinné dni. V Tisovci za dotáciu obnovia chátrajúce ihrisko na sídlisku Stred. V Betliari sa na outdoroovom ihrisku pri kultúrnom dome uprostred obce Inštaláciou cvičiacich strojov vytvorí oddychová zóna pre všetky vekové kategórie.

Keď sme pred tromi rokmi spúšťali Program podpory lokálnych komunít, boli sme presvedčení, že robíme správnu vec. Časté cestovanie po Slovensku a pohľad na množstvo zrealizovaných drobných stavieb, ktoré by bez našej pomoci možno vôbec neexistovali, nás v tejto myšlienke utvrdzuje,“ zdôraznil Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a správca Nadácie COOP Jednota.

V rámci aktuálneho tretieho ročníka bude 26 víťazným projektom rozdelených dokopy 156 000 eur, každý dostane 6000 eur. Hlasovali za ne spotrebitelia z celej krajiny.

Zdroj: Zuzana Peiger Ačkajáková, Nadácia COOP Jednota, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár