Projekt obnovy podhradia zmení Fiľakovo k lepšiemu

Výstavba verejných toaliet, parkoviská pre osobná autá a autobusy, rekonštrukcia ulíc. Na toto všetko bude zameraná výstavba a revitalizácia v podhradí vo Fiľakove, ktorá bola v uplynulých dňoch úspešne odštartovaná.

Projekt je rozdelený na tri časti. V týchto dňoch prebiehajú prvé dve časti projektu, ktoré zahŕňajú rekonštrukciu a modernizáciu častí ulíc Baštová, Podhradská a Továrenská, výstavbu parkoviska pre osobné autá a autobusy, a výstavbu verejných toaliet.

Plán obnovy podhradia uverejnila samospráva na svojej oficiálnej facebookovej stránke. „Tretia časť projektu, ktorá sa bude týkať historických objektov malej bašty pod hradom, Bebekovej bašty, delovej bašty či vínneho domčeka, sa začne počas augusta,“ uvádza samospráva na Facebooku.

K začatiu projektu sa vyjadril aj primátor mesta Attila Ágocs. „Po jeden a pol rok trvajúcej byrokratickej džungli verejného obstarávania odštartovala revitalizácia podhradia. Plánovali sme, podal sa projekt, riešili sme výskum… a konečne sa začala výstavba,“ uviedol primátor na svojej facebookovej stránke.

Samospráva sa zároveň ospravedlňuje za obmedzený prejazd autami a za vyššiu prašnosť.

Zdroj a foto: oficiálna facebooková stránka mesta Fiľakovo, Attila Ágocs

 

Pridaj komentár