REVÚCA: Veľkokrtíšania si pripomenuli 200. výročie narodenia A. H. Škultétyho

Múzeum Prvého slovenského gymnáziaEvanjelický farár, etnograf, spisovateľ, prvý riaditeľ gymnázia v Revúcej. Toto všetko bol rodák z Veľkého Krtíša, August Horislav Škultéty. Pri príležitosti 200. narodenia tohto národovca si koncom júna občianske združenie (OZ) Spoločnosť Augusta Horislava Škultétyho z Veľkého Krtíša urobilo poznávací zájazd s názvom „Po stopách A. H. Škultétyho.

Keďže Škultéty zanechal významné stopy práve v gymnáziu v Revúcej, žiaci a pedagógovia si nemohli nechať ujsť aj toto miesto. „Strávili u nás príjemné dopoludnie, kde sa počas prehliadky múzea dozvedeli viac o Škultétyho pôsobení na revúckom gymnáziu,“ uviedla Martina Saganová, zamestnankyňa Múzea Prvého slovenského gymnázia v Revúcej.

Po prehliadke si mohli žiaci a učitelia oddýchnuť v Parku slovenských národovcov a občerstviť sa v kaviarni Turistického informačného centra. Ako posledné si predstavitelia OZ Spoločnosť Augusta Horislava Škultétyho uctili pamiatku ich rodáka kladením venca pri jeho dome, kde počas pôsobenia v Revúcej býval.

Zdroj a foto: Martina Saganová

 

Pridaj komentár