Rimavskosoboťan šoféroval opitý a v aute bez značiek

RIMAVSKÁ SOBOTA – Opitý a na vozidle, ktoré nemalo evidenčné značky. Tak šoféroval v nedeľu 30. júna 2019 25-ročný vodič v Rimavskej Sobote. O prípade informuje krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Vodič viedol vozidlo po Cintorínskej ulici v Rimavskej Sobote, kde sa v rovnom úseku cesty plne nevenoval vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke. Zišiel s vozidlom do pravej priekopy a prednou časťou auta narazil do betónového mostíka,“ opásala priebeh nehody hovorkyňa.

Ako dodala, z miesta nehody následne odišiel domov. Tam ho našli dopravní policajti a vyzvali, aby predložil doklady na vedenie a prevádzku vozidla. „Tie nepredložil, nemal totiž aké, nakoľko má vodičský preukaz zadržaný,“ konštatovala Kováčiková.

Muž bol podrobený dychovej skúške na alkohol, pričom nameraná hodnota u neho predstavovala viac ako 2,3 promile alkoholu. Opitý vodič bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.

Bolo voči nemu vznesené obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Svoje konanie musel vysvetľovať pred súdom,“ zakončila hovorkyňa.

Zdroj a foto: Petra Kováčiková, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru B. Bystrica

Pridaj komentár