Tornaľa dostane vlastný Lidl, predajňa bude stáť na sídlisku Juh

TORNAĽA – Spoločnosť Lidl postaví v meste Tornaľa svoj nový obchod. Prevádzka bude stáť na tamojšom sídlisku Juh a v Revúckom okrese bude druhou v poradí, po predajni Lidl v Revúcej.

Podľa slov primátorky Anny Szögedi je už v príprave prístupová cesta, resp. odbočovacie pruhy od hlavnej cesty k budúcej obchodnej jednotke. „Pripravovalo sa to dosť dlho, lebo odbočovacie pruhy sa ťažko vyjednávali, priam až na ministerstve. Ale už to bude,“ informovala primátorka.

Dodala, že o príchod Lidla do Tornale sa snažili už roky. „Stále nás však vyhodnocovali v zmysle, že im je to nevýhodné. Teraz však zrejme aj v súvislosti s tým, že máme nových investorov a do mesta dochádza viac ľudí, zmenili názor,“ podotkla Szögedi.

Otázny v tejto súvislosti zostáva osud schátranej budovy na Juhu, v ktorej mala v minulosti vzniknúť poliklinika. Tento objekt však nikdy nebol dostavaný, dlhé roky je nevyužívaný a špatí okolie. „Nový majiteľ ho trochu opravil, ale je dilema, či táto budova zostane. Pokiaľ sa však jej majiteľ dohodne s obchodnými reťazcami, mohli by aj v nej vzniknúť nové obchody,“ avizovala primátorka.

V Tornali bude Lidl druhým veľkým obchodným reťazcom, keďže v meste už dlhšie pôsobí Tesco. O príchod Lidla sa snažila aj samospráva Hnúšte, ktorá má dokonca o niekoľko sto obyvateľov viac ako Tornaľa, zatiaľ sa jej však reťazec nepodarilo prilákať.

DOPLNENÉ 26. 7. 2019 o 14:35: Spoločnosť Lidl na naše otázky ohľadom otvorenia prevádzky a termínu jej spustenia poslala nasledovné ničnehovoriace vyjadrenie:Vyjadrovať sa v tomto momente k podrobnostiam je predčasné, o otvorení nových predajní vždy včas informujeme.“

 

My už len dodávame, že hoci Lidl drží pomyselného bobríka mlčania, už z toho, že naše informácie vôbec nepopreli, je jasné, že novú prevádzku v meste chystajú. Vďaka samospráve Tornale máme navyše plne potvrdené, že Lidl do Tornale skutočne príde v blízkej budúcnosti. Veríme, že voči svojim zákazníkom bude ústretovejší ako voči nám:-)

Zdroj: Anna Szögedi, Lidl, Sobotnik.sk, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

One Reply to “Tornaľa dostane vlastný Lidl, predajňa bude stáť na sídlisku Juh”

  1. Pingback: V Lučenci má vraj pribudnúť nový Lidl, spýtali sme sa na to kompetentných

Pridaj komentár