Video z autokamery zachytáva nebezpečné situácie na cestách R. Soboty

nebezpečné situácieRIMAVSKÁ SOBOTA – Nedanie prednosti v jazde, prejazd na červenú, padajúci ľad z kamióna či dieťa, ktoré na bicykli takmer vbehlo pod kolesá auta. Všetky tieto nepríjemné a potenciálne nebezpečné situácie v doprave zachytáva video Rimavskosoboťana Ľubomíra Blaha, ktoré uverejnil na portáli YouTube.

Jednotlivé situácie na videu zaznamenal na svojej autokamere počas viac ako jedného roka v uliciach Rimavskej Soboty (jedna časť je však i zo susedného Lučenca). Ako sám hovorí, cieľom videa nie je niekoho kriminalizovať, ale skôr poukázať na nebezpečné situácie na našich cestách a na neohľaduplnosť niektorých vodičov. Svoje video preto vníma ako určitý preventívny prvok, hoci si nerobí ilúzie o tom, že sa správanie všetkých neporiadnych vodičov nejako zásadne zmení.

My len dodávame, že podobné situácie na našich cestách, bohužiaľ, vôbec nie sú výnimočné. Viacerí vodiči, ktorí majú skúsenosti s jazdením v iných európskych krajinách, nám potvrdili, že slovenskí vodiči patria k tým, ktorí často porušujú dopravné predpisy. Nasvedčujú tomu i štatistiky nehodovosti, keď za mnohé havárie môže práve ľudský faktor.

Zdroj, foto a video: Youtubový účet Ľubomíra Blaha

Pridaj komentár