Polícia vyšetruje smrť ženy v R. Sobote, zatiaľ nenašli vražednú zbraň

RIMAVSKÁ SOBOTA – Polícia pokračuje vo vyšetrovaní smrti 37-ročnej ženy, ktorá zomrela v noci zo soboty na nedeľu 18. augusta 2019 na chodbe bytového domu na Rožňavskej ulici v R. Sobote. Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, páchateľ jej spôsobil vážne zranenia, ktorým podľahla.

Podrobnosti o jej zraneniach nie je vhodné z dôvodu citlivosti prípadu zverejňovať, fakt je však ten, že žena zomrela násilnou smrťou. S najväčšou pravdepodobnosťou páchateľ použil ako vražedný nástroj nôž,“ povedala hovorkyňa.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že v prípade, ak by niekto našiel nôž (zrejme šlo o kuchynský nôž s dĺžkou čepele 20 až 25 cm, šírkou 1 až 5 cm), aby tento nález v žiadnom prípade nechytal, ale bezodkladne to nahlásil na polícii. „Do úvahy pripadajú s najväčšou pravdepodobnosťou úseky ulíc Rožňavská, Družstevná, Tompova, Šrobárova a Francisciho,“ konkretizovala hovorkyňa.

Podľa doteraz vykonaného objasňovania je z vraždy ženy podozrivý 22-ročný Ján z Rimavskej Soboty. Polícia v noci na nedeľu po mužovi pátrala, pričom v tom čase prišla v nedeľu, v skorých ranných hodinách informácia, že si on sám privolal rýchlu zdravotnú pomoc, keďže mal bodné poranenie hrudníka, pričom po prevoze do nemocnice pár hodín na to zomrel.

V obidvoch prípadoch bola nariadená súdna pitva. „Prebiehajú procesné úkony. Medzi nimi aj výsluchy svedkov a iné. Bližšie informácie k prípadu nateraz nie je možné poskytnúť,“ uzavrela Kováčiková.

Zdroj: Petra Kováčiková, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár