R. SOBOTA: Situáciu s neprispôsobivými na Českej má riešiť nová kamera

Geto na Českej, nová kameraRIMAVSKÁ SOBOTA – Nová kamera mestského monitorovacieho systému by mala pomôcť zmierniť nepriaznivú situáciu na Českej ulici v Rimavskej Sobote, kde život obyvateľom znepríjemňuje časť neprispôsobivých občanov z tzv. sociálnej bytovky. Obyvatelia ôsmich vchodov preto spísali petíciu, v ktorej mesto žiadali o riešenie situácie. Podrobnosti nájdete v našom staršom článku.

Ako Sobotnik.sk v tejto súvislosti informoval dôveryhodný zdroj z mestského úradu, prvým krokom na zlepšenie situácie má byť práve nainštalovanie novej kamery. S jej osadením v tejto lokalite ráta aj aktuálny projekt mestskej polície na rozšírenie kamerového systému, na ktorý chce samospráva získať financie z grantových zdrojov. Keďže však, pochopiteľne, nie je isté, či bude projekt podporený, alternatívou má byť kúpa kamery z mestských peňazí v rámci zmeny rozpočtu mesta.

Nejde pritom vôbec o hudbu budúcnosti, práve naopak. Na svojom dnešnom (1. 8. 2019) mimoriadnom zasadnutí bude inštaláciu kamery prejednávať mestská Komisia ochrany verejného poriadku a prevencie kriminality, ktorú vedie poslanec Jozef Tóth. Následne hneď v pondelok 5. augusta sa bude vecou zaoberať mestské zastupiteľstvo na svojom mimoriadnom zasadnutí.

Je jasné, že len samotná nová kamera ťaživú situáciu na Českej ulici nevyrieši. Je však chvályhodné, že samospráva na petíciu ľudí ihneď reagovala a vecou sa zaoberá aj v tomto období vrcholiacich dovoleniek.

PREČÍTAJTE SI: Geto na Českej ulici obťažuje obyvateľov, spísali petíciu

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár