FUTBAL: Koncepcia rozvoja futbalu v R. Sobote schválená nebola

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva (MsZ) dňa 26. 8. 2019 v Rimavskej Sobote prinieslo aj bod o koncepcii rozvoja futbalu v našom meste. Tá mala obsahovať konkrétne záležitosti ďalšieho smerovania tohto športu v mládežníckych kategóriach i v mužstve dospelých.

Koncepciu poslancom predniesol konateľ klubu MŠK Rimavská Sobota Miroslav Bitala. Ako konkrétne body spomenul fungovanie MŠK pre občanov mesta, vychovanie futbalistov vo veku štyri až 19 rokov a ďalšie. Slovo dostal aj mládežnícky tréner Ondrej Václavik, ktorého k tomu vyzval primátor Jozef Šimko. Václavik hovoril hlavne o činnosti klubu do 1. 7. 2019.

Voči koncepcii mali niektorí poslanci výhrady, no uznali ju za lepšiu ako na predošlom zastupiteľstve. Napriek tomu predložili pozmeňujúci návrh, ktorý okrem iného navrhoval za konateľa a športového riaditeľa klubu Attilu Domika a za prevádzkového riaditeľa aktuálneho konateľa Miroslava Bitalu.

Ja toto vaše rozhodnutie nerešpektujem a môžete prijať uznesenia aké chcete,“ reagoval primátor. Po upozornení zo strany hlavného kontrolóra mesta Mikuláša Csirmaza, že personálne otázky patria do kompetencie valného zhromaždenia (to v súčasnosti tvorí iba primátor J. Šimko, pozn. red.) však poslanci konkrétne mená z návrhu vypustili.

Výsledok hlasovania o koncepcii bol napokon doslova vyrovnaný, polovica poslancov bola za, polovica sa zdržala alebo nehlasovala. To znamenalo jej neschválenie.

Koncepcia rozvoja futbalu je veľmi dobre spracovaná. Prebehla širokým spektrom futbalových odborníkov a futbalových priaznivcov. Páni poslanci sa rozhodli, že koncepcia neprejde a ja to už zmeniť neviem. Futbal pôjde ďalej aj bez tejto koncepcie, no uvidíme ako to bude ďalej s finančnými prostriedkami,“ vyjadril sa pre Sobotnik.sk konateľ MŠK Miroslav Bitala.

Vlani boli výsledky

Tak ako na minulom zasadnutí MsZ, tak aj teraz primátor J. Šimko vychvaľoval výkony v sezóne 2018/19.

Dámy a páni. Vlani sme vám dali na rimavskosobotský futbal 160 000 eur. Tento rok je to o dosť menej. Samozrejme, že pán Bitala nemôže mať také výsledky v prvých zápasoch sezóny, aké mal v sezóne 2018/19. Dôvodom je aj to, že bývalý tréner Bari zobral so sebou do Fiľakova šesť hráčov MŠK, traja odišli za hranice Slovenskej republiky. Tento rok už pán Bitala napísal štyri koncepcie a sme predposlední. Minulý rok sme bez koncepcie skončili na druhom mieste,“ porovnal Šimko.

Zdroj: mestské zastupiteľstvo, Miroslav Bitala  Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “FUTBAL: Koncepcia rozvoja futbalu v R. Sobote schválená nebola”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Poslanci rokovali o predaji dreva, futbale i zmene rozpočtu

Pridaj komentár