FUTBAL: MŠK proti L. Hrádku bez bodu, B-tribúna zívala prázdnotou

Rimavská Sobota odohrala v sobotu, 17. augusta 2019, svoj tretí zápas v tretej lige STRED proti Liptovskému Hrádku. Pred zápasom bolo naše mužstvo na poslednom mieste s dvomi prehrami, Liptovský Hrádok na piatej pozícii. Žiaľ, ani v tomto zápase sa našim nepodarilo bodovať a Soboťania tak utrpeli prehru 1:3.

Prvý polčas začal z oboch strán v miernom tempe. Prvý gól strelili hostia zásluhou Patrika Laca v 21. minúte. Tento gól nakopol hráčov z Liptova a začali viac útočiť. V 36. minúte mal najväčšiu príležitosť domácich Vasyl Vasylynets, ktorú mu zmaril brankár Jakub Vilček. Hráči odchádzali do kabín so skóre 0:1. „V prvom polčase sme ukázali výraznú agresivitu len sme dostali paradoxne po jednej chybičke, ktorú sme spravili gól. Súper robil chyby, my sme ich nevytrestali,“ povedal tréner Tomáš Boháčik.

S druhým polčasom prišli aj ošetrovatelia, ktorí sa museli pozrieť na domáceho Kevina Lavríka. V 47. minúte mali Soboťania možnosť pokutového kopu, ktorý premenil kapitán Peter Vasilko. (1:1) V 57. minúte sa do vedenia dostali znovu hostia, keď krásnou pätičkou strelil gól Marek Machaj. (1:2) V 80. minúte si poistil Liptovský Hrádok víťazstvo gólom Adama Fíleka na 1:3.

Nepremenené šance a nadávky z tribúny

Peter Vasilko, kapitán MŠK Rimavská Sobota, uviedol: „Gól ma teší, ale znovu sa nevyhralo. Mali sme aj tlak, aj šance ale nie sme úspešní v zakončení. Nie sme v ňom proste dôrazní. Šance si vypracujeme, aj dnes sme ich mali. Keby sme dali gól na 1:1, tak hráme iný zápas. Doplácame hlavne na to zakončenie. Chlapci bojujú, makajú a aj tie penalty, ktoré dáme, vypracujú spoluhráči. Body potrebujeme a kvôli tým ľuďom, ktorí nám veria. Musíme konečne vyhrať. Všetci sme jedno mužstvo, sme dobrý kolektív a verím tomu, že to všetko zlomíme. Fanúšikov hodnotiť nechcem, my sme tu na to aby sme hrali, oni aby hodnotili,“ zhrnul zápas kapitán.

Odozva divákov bola veľmi hanebná. Štadiónom sa ozývali slová ako „hovädá, mantáci či stop sobotskému futbalu. „Cítim tu strašnú zlobu, závisť a také pokrytectvo. Tí ľudia, ktorí tu vykrikujú sú práve tí, ktorí tu boli v štruktúrach klubu a teraz robia všetko pre to, aby to tu čo najviac rozbili,“ vyjadril sa tréner na adresu fanúšikov.

Hlavným rozhodcom zápasu bol Miroslav Holas z Lučenca. Na čiarach mu pomáhali Radoslav Čičmanec a Zuzana Hanesová.

B-tribúna, na ktorej bolo maximálne 60 ľudí

Najbližší zápas MŠK Rimavská Sobota čaká už v stredu, 21. augusta proti Rakytovciam, čo je farma Banskej Bystrice. Úvodný výkop je naplánovaný o 16:00.

Zdroj: Peter Vasilko, Tomáš Boháčik, Matej Hank  Foto: Matej Hank

Pridaj komentár