FUTBAL: Situácia v MŠK pred štartom ligy je zlá, Bitala verí v schopnosti trénera Boháčika

Tretia najvyššia slovenská liga sa začína v sobotu, 3. 8.2019 a jej súčasťou bude aj tento rok MŠK Rimavská Sobota. Okolnosti, ktoré sa udiali pred sezónou, neboli príjemné a funkcionári klubu mali plno práce, aby zachránili futbal v meste.

Rimavskosoboťania do svojich radov povolali skúseného trénera, rodáka z Brezna Tomáša Boháčika. Kormidelník prišiel z Fiľakova ako náhrada za Eugena Bariho. „Tomáš Boháčik je tréner vysokých kvalít,“ chváli Boháčika konateľ klubu MŠK Rimavská Sobota Miroslav Bitala. „Čakám od neho, že mužstvo udrží v tretej lige na popredných miestach,“ dodáva ďalej Bitala.

Rimavskosobotský futbal sa dostal do problémov aj s hráčmi. Ako sa vyjadril tréner Boháčik, jeho predchodca, Bari, si so sebou zobral šiestich hráčov do nového pôsobiska. Ďalší hráči sa rozhodli pokračovať v kariére mimo Slovenska. K 1. 8. 2019 (štvrtok) sa na zostave Rimavskej Soboty objavilo 16 mien, no dvaja hráči z Ukrajiny (Vasyl Vasylynets a Roman Papariha) sa pripojia k tímu počas sezóny. Celkový počet hráčov, ako sa vyjadril aj Bitala, bude 18 hráčov.

SÚBOJ S NOVÁČIKOM V OHROZENÍ

Podľa slov trénera mužstva je príprava na prvý zápas sezóny s nováčikom z Kováčovej katastrofálna. „Uvidíme, či budeme schopní nastúpiť na prvé kolo,“ nevylúčil ani túto najhoršiu možnosť 40-ročný tréner.

Mesiac pred štartom ligy bolo na tréningu len sedem hráčov, no na prípravnom zápase v Putnoku (víťazstvo Putnoku 4:1; gól za MŠK: Vasilko) sa zišli sedemnásti hráči. „Mali sme dva tréningy ako celé mužstvo, stále sa dávame dokopy,“ zdôraznil Boháčik.

CENY VSTUPENIEK NA DOMÁCE ZÁPASY SA NEZMENIA

Cena vstupeniek na domáce zápasy sa oproti vlaňajšku nezmení. „Dospelí zaplatia 1,5 eur, pre študentov to je 50 centov a invalidní dôchodcovia a vozíčkari neplatia nič,“ spresnil konateľ klubu. Ďalej dodal, že klub dodáva invalidným dôchodcom aj permanentky na celú sezónu.

Ako už bolo spomínané, prvý zápas sezóny sa odohrá už v sobotu, 3. 8. 2019, proti nováčikovi ligy – ŠK Prameň Kováčová. My vám budeme opisovať všetky domáce zápasy MŠK a zaujímavé vonkajšie zápasy. Na najbližšiu rekapituláciu zápasu sa môžete tešiť už po prvom zápase s Kováčovou.

Zdroj: Miroslav Bitala, Tomáš Boháčik Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár