FUTBAL: MŠK s prvým bodom, gól z posledných minút mrzí

MŠK Rimavská Sobota nastúpil na netradičné stredajšie kolo ( 21. 8. 2019 o 16:30) na domácom ihrisku proti FK Rakytovce. Hráčom z nášho mesta sa podarilo prvýkrát bodovať, keď proti tomuto mužstvu remizovali 2:2. Na zápas musel opäť nastúpiť aj kouč Tomáš Boháčik, pre nedostatok hráčov.

Od úvodu preberali iniciatívu Soboťania, ktorí sa dostali do pekných šancí. V tretej minúte sa podarilo Jozefovi Šulekovi správne zorientovať v pokutovom území a naši viedli prvýkrát v sezóne 1:0. Šiesta minúta priniesla prvú žltú kartu domácemu masérovi Jozefovi Petruszovi za sťažnosti. V 12. minúte rozhodcovia dvakrát zaváhali a zobrali gól MŠK pre údajný ofsajd. Rakytovciam sa podarilo vyrovnať v 31. minúte zásluhou Mareka Gašpara (1:1). Po góle hostí sa hra vyrovnala a hráči išli do kabín so stavom 1:1.

Druhý polčas odštartovali Soboťania ako z rozprávky. Chybu hostí v obrane využil ukrajinský hráč Roman Paparyha a domáci znovu viedli, tentoraz 2:1. V 88. minúte sa podarilo hosťom vyrovnať zápas gólom Gašpara na 2:2. Hlavný rozhodca Martin Kuteľ spravil mnoho chýb, pre ktoré Rimavská Sobota zápas nevyhrala.

Tréner Boháčik vyzýva „fanúšikov“ aby prišli na tréning povedať, čo robia zle

Súper dvakrát v našej šestnástke, dva góly. Opäť odmakaný zápas, aj keď posledných 15 alebo 20 minút tam bol chaos. V druhom polčase sme dali znova rýchly gól a ďalej sme sa sústredili na bránenie a prípadné protiútoky. To, že v závere dostaneme gól zo štandardnej situácie, je úplne zbytočné. Máme prvý bod, neviem teraz či je to dobré alebo nie ale v každom prípade sme neprehrali a odlepili sa od úplného dna tabuľky,“ vyjadril sa Boháčik.

Ako sa po zápase pre Sobotnik.sk vyjadril hráč MŠK Daniel Nagy, zápas bol pre domácich smolný a dúfa, že to prelomia v nasledujúcich meraniach síl. „Cítim sa fajn, herne sa zlepšujem od zápasu k zápasu. Dúfam, že sa to všetko prelomí jedným gólom a potom to už bude sypať,“ zhodnotil mladý útočník.

Ani tento duel nebol výnimkou, čo sa týka pokrikov na hráčov. Aj keď sa fanúšikovia Gemer Rascals vyjadrili na Facebooku, že s podporou klubu končia, aj mimo nich sa nájdu ľudia, ktorí si svoj hnev vybíjajú na hráčoch. Slová ako „vyjebanci; banda skurvená, hrajte“ sa ozývali vždy, keď sa Soboťanom niečo nepodarilo. „Keď si zaplatia, nech vykrikujú. Alebo nech prídu hocikedy na tréning každý deň o 17:30. Nech nám to všetko povedia do očí, lebo spoza plota vykrikovať vie každý. Pokiaľ majú s niečím problém, každého jedného pustím do kabíny a nech nám ukážu ako to všetko máme robiť,“ povedal hrajúci tréner na adresu fanúšikov.

Nasledujúci zápas MŠK bude proti kvalitnému Zvolenu už túto sobotu 24. 8. 2019 na ich pôde. Najbližší domáci zápas odohrajú naši 7. 9. 2019 proti Jednote Bánova.

MŠK Rimavská Sobota – FK Rakytovce 2:2 (1:1)

Góly: 3. Šulek, 47. Paparyha – 31. a 89. Gašpar
DOMÁCI: Gregor – Mičuda, Paparyha, Nagy, Boháčik (82. Balog), Vasylynets, Juhász, Lavrík (72. Fajčík), Šulek (46. Dudek), Kamendy, Vasilko
HOSTIA: Vaník – Straka, Kolláti, Hrudkay (46. Telúch), Solivajs (76. Riška), Konder, Debnár, Gašpar, Veselovský (61. Bača), Pšida (82. Hudek), Kohút

Zdroj: Daniel Nagy, Tomáš Boháčik, Sobotnik.sk  Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár