R. SOBOTA: Poslanci cez otvorený list žiadajú primátora o slušnosť

poslanciRIMAVSKÁ SOBOTA – Spolu 13 poslancov rimavskosobotského mestského zastupiteľstva (MsZ) sa podpísalo pod otvorený list, ktorým vyzývajú primátora Jozefa Šimka, aby schôdze MsZ viedol slušne, vecne, bez urážania a bez osobných invektív. List je jednou z reakcií na posledné augustové zasadnutie MsZ, Primátor vtedy uviedol na adresu poslanca Jána Jurkemíka, že bol dvakrát súdne trestaný.

Akákoľvek kritická diskusia sa dá viesť slušne a vecne. Neustále opakujúce sa osobné ataky, urážky a zosmiešňovanie nepatria na pôdu MsZ. Dôvodom úpravy Rokovacieho poriadku bolo dosiahnutie dôstojného slušného, korektného a vecného rokovania. Pri spôsobe, akým vediete schôdzu MsZ, v rozpore s ustanoveniami platného rokovacieho poriadku, je nemožné pracovať v prospech občanov mesta Rimavská Sobota,“ píšu poslanci primátorovi v liste, ktorý zverejnil klub Odvážme sa zrýchliť na Facebooku.

Zároveň upozorňujú, že ak J. Šimko ako predsedajúci nebude postupovať v zmysle platného rokovacieho poriadku, budú nútení opustiť rokovaciu sálu vždy, keď na to nastanú dôvody.

Pod výzvu sa podpísali nasledovní poslanci: Roman Vaľo, Pavel Zvara, Štefan Tankó, Peter Juhász, Róbert Kuvik, Tomáš Sliva, Roman Slanina, Ivan Hazucha, Jaroslav Matzenauer, Michal Demeter, Tibor Figei, Ján Jurkemík a Jaroslav Bagačka.

 

Pozn.: O stanovisko na otvorený list sme požiadali aj primátora J. Šimka. Ak nám odpovie, jeho vyjadrenie a reakciu doplníme do článku.

Zdroj: Facebook. Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár