R. SOBOTA: Pobočky Tatrabanky aj OTP môžu byť čoskoro minulosťou

otpRimavská Sobota v blízkej budúcnosti možno príde o pobočku jednej či dokonca dvoch bánk. Ide o Tatrabanku, sídliacu na Ulici B. Bartóka a OTP banku na Hlavnom námestí.

V prípade prvej menovanej sa už dlhšie pošuškáva, že svoju rimavskosobotskú pobočku zruší a v meste zostane len bankomat s možnosťou vkladu a výberu. Nešlo by o prvé podobné zrušenie v našich regiónoch, veď len začiatkom roka Tatrabanka zrušila svoju pobočku v susednej Rožňave.

Opýtali sme sa preto na možné zrušenie priamo komunikačného oddelenia banky. Odpoveď nám prišla až na druhý mail a po deviatich dňoch od poslania prvej žiadosti o stanovisko.

Ohľadne pobočky v R. Sobote Vám aktuálne vieme povedať len toľko, že jej zatvorenie zvažujeme. Nie je však ešte oficiálne stanovisko o termíne a ostatných náležitostiach. V prípade zrušenia pobočky bude v danej lokalite umiestnený bankomat s možnosťou vkladu i výberu hotovosti, aby sme klientom v čo najvyššej miere vyšli v ústrety,“ informovala Sobotnik.sk PR manažérka banky Lenka Lalinská.

Otázna OTP

V prípade druhej banky, OTP, sa tento týždeň objavili v médiách informácie o predaji celej slovenskej siete jej pobočiek. Podľa informácií portálu Trend.sk patria medzi horúcich kandidátov, ktorí zvažujú jej kúpu, Československá obchodná banka (ČSOB), finančná skupina Penta, vlastniaca Prima banku a práve Tatrabanka.

Teoreticky teda môže prísť k niekoľkým scenárom. Ak by OTPčku odkúpila Tatrabanka, asi by si nenechala dve pobočky v 20-tisícovom meste, ktoré sú od seba vzdialené len pár sto metrov. Jednu by teda s veľkou pravdepodobnosťou zrušila. Otázne je, či aj druhú, alebo by si ju ponechala.

Rovnako aj ďalší záujemcovia o OTP, ČSOB a Prima banka, už pobočky v R. Sobote majú a druhú by si pravdepodobne nenechali. Do úvahy prichádza len zmena sídla pobočky, keďže druhá menovaná by možno uprednostnila lukratívnejšie priestory na Hlavnom námestí.

Pochopiteľne, možné je tiež, že OTP kúpi iný subjekt, alebo k predaju napokon vôbec nedôjde. V každom prípade je však v súčasnosti badateľný trend rušenia bankových pobočiek a presun služieb na internet. Príkladom môže byť Tisovec, ktorý pred zhruba desaťročím prišiel o pobočku Všeobecnej úverovej banky a nedávno aj o Slovenskú sporiteľnu.

Zdroj: Sobotnik.sk, Lenka Lalinská Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár