Jednou stopou do lesíka aj tento rok v Rimavských Zalužanoch

Jednou stopou do LesíkaTvrdá hudba, občerstvenie, vatra, motosvadba. Toto všetko môžete zažiť, ak zavítate na najväčší motorkársky zraz v našom okrese, ktorý sa uskutoční 24. 8. 2019 v lesíku pri Rimavských Zalužanoch s názvom Jednou stopou do lesíka.

Jeden z organizátorov, Igor Kršák, pre Sobotnik.sk povedal, že podujatie sa koná na počesť dvoch zosnulých kamarátov (Matej Benco a Róbert Shill), ktorí zahynuli počas jazdy na motorke. „Prišli sme o dvoch kamarátov a vlastne na ich pamiatku robíme túto akciu. Už máme štvorročnú tradíciu,“ priblížil hlavnú myšlienku rodák z Rimavských Zalužian. Ďalej dodal, že s prípravami začali 19. 8. 2019 osadením dočasného bilboardu pri ceste a upravovaním areálu.

Súčasťou hlavného programu bude päť rockových kapiel, ktoré sa predstavia na pódiu v lesíku. Pred kapelami však bude najskôr motosvadba, ktorá je súčasťou celého programu. Po svadbe sa všetci motorkári vydajú na spoločný výjazd na pamiatku Maťa a Roba, ktorý sa začne o 13:00.

Kapely i motosvadba

Po návrate sa predstavia spomínané hudobné skupiny v tomto poradí: Hranica, Pančuchy Eleny Hríbovej, Slice of Bread, Pseudosapiens a hlavný hosť večera Iron Maiden Revival Deja-vu. „Ak si budú ľudia želať od kapiel nejaké prídavky, nebude s tým problém. Každá z nich bude mať zhruba dve hodiny aj s prípravou aparatúry,“ povedal Kršák. Prvá skupina Hranica by podľa programu mala začať už o 14:00.

Vyššie sme už spomínali motosvadbu, ktorá bude prvýkrát v programe akcie. Svadba bude štartovať o 11:30. „Budú mať vlastný stan, kde budú mať občerstvenie a posedenie ale bude to v rámci našej akcie takže hudba a iné veci budú naše,“ vyjadril sa organizátor.

Pre tých, ktorí sa rozhodnú ísť stanovať, je pripravené stanové miesto, ktoré bude k dispozícii od piatka 16:00 až do nedele alebo pondelka. Poplatky nie sú žiadne.vMy veríme, že akcia sa znovu vydarí, a že v tejto tradícii sa bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.

Zdroj: Igor Kršák, sobotnik.sk  Foto: Facebooková stránka podujatia

Pridaj komentár