Gemer-Malohont

Lesík v Rimavských Zalužanoch prilákal stovky nadšencov motoriek

RIMAVSKÉ ZALUŽANY – Štvrtý ročník motorkárskeho podujatia Jednou stopou do Lesíka v Rimavských Zalužanoch bol mimoriadne úspešný. Podujatie, ktoré sa uskutočnilo v sobotu, 24. 8. 2019, prilákalo niekoľko stoviek fanúšikov tvrdej hudby a motoriek. Súčasťou zrazu bola aj motosvadba. Išlo o vôbec prvú svadbu, ktorú zalužanský Lesík zažil.

Hlavný program bol v sobotu, no stanovať sa v Lesíku dalo už od piatku. „Prišli sem aj ľudia, ktorí tu nestanovali. Bol tu taký voľný program. Gitara, pustila sa tu vlastná hudba,“ priblížila Mirka Kršáková, jedna z organizátoriek podujatia.

Program otvoril spoločný výjazd motorkárov o 13:00, ktorí následne šli po trase Hnúšťa – Klenovec – Kokava – Rimavská Baňa – Lesík. Od 14:00 až do ranných hodín vystupovali na pódiu rockové kapely Hranica, Pančuchy Eleny Hríbovej, Slice of Bread, Pseudosapiens a Iron Maiden Revival Deja-vu. Pri príprave hudobných skupín sa žrebovala tombola a nemohli chýbať ani sprievodné akcie.

Aj keď v prvý víkendový deň bolo mnoho akcií v našom regióne, môžeme povedať, že Jednou stopou do Lesíka bola zrejme tou najnavštevovanejšou. „Čakali sme, že príde viac ľudí ako vlani, čo sa aj potvrdilo. Je to tu všetko nad očakávania,“ doplnil organizátor podujatia Igor Kršák. „Nečakali sme toľko ľudí. Je to tu všetko super, atmosféra je výborná,“ dodala Kršáková.

Tradícia, ale aj novinka

Vatra, ktorú postavili organizátori na počesť dvoch kamarátov, bola zapálená o 20:00. „Vatra vydrží minimálne do rána a možno, že bude ešte v utorok horieť,“ pousmiala sa Kršáková. Na vatre bola položená aj „symbolická“ nafukovacia panna, ktorá tam už je od prvého ročníka. „My sme ju z recesie doniesli, kamarát to dostal na nejaký sviatok. Zatiaľ je bez ujmy,“ zakončil Kršák.

 

Na akcii sme zastihli aj svadobčanov, ktorých sme sa opýtali, koho bol nápad organizovať svadbu na motorkárskom zraze. „Nápad to bol môj, potom sme sa dohodli s chalanmi, ktorí to tu organizujú, že či to môžeme takto spojiť. Keďže organizátori boli super, tak nám to dovolili,“ povedala nevesta Zdenka, ktorá sa vydala za Patrika. Zosobášiť ich prišla starostka obce Rimavská Baňa Elena Polóniová.

Zdroj: Igor Kršák, Mirka Kršáková, mladomanželia Zdenka a Patrik, Sobotnik.sk  Foto: Sobotnik.sk

Matej Hank

View Comments

    Recent Posts

    GEMERSKÁ POLOMA: Cesta na Levoču je už zrekonštruovaná

    Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruoval takmer 19 kilometrov cesty II/533 na 52-kilometrovej trase Gemerská Poloma…

    17 hodín ago

    TORNAĽA: Legendárne plážové kúpalisko vstalo z prachu. Navštívili ho desaťtisíce ľudí

    Viac ako 33 000 ľudí navštívilo počas letnej sezóny zrekonštruované prírodné plážové kúpalisko Morské oko…

    3 dni ago

    Ander z Košíc začal svoju 60-ročnú kariéru na Gemeri. Odtiaľto má aj manželku

    GEMER – Neuveriteľných 60 rokov pôsobí na scéne populárny ľudový zabávač a komik Ján Pisančin,…

    4 dni ago

    JELŠAVA: Obrovská baňa je už sprístupnená turistom (VIDEO)

    Magnezitová baňa v Jelšave doteraz slúžila len na ťažbu, po novom však časť jej spletitého…

    6 dní ago

    RIMAVSKÁ SOBOTA: Nemocnica funguje už 140 rokov

    Nemocnica v Rimavskej Sobote sa o pacientov stará už 140 rokov. Jej výstavba sa začala v…

    7 dní ago

    O Rimavskú Sobotu sa zaujímajú dvaja čínski investori. Winkelmann by mal spustiť výrobu v júli

    Dvaja čínski investori zvažujú možnosť zriadiť v Rimavskej Sobote svoje výrobné prevádzky. Celý článok O…

    1 týždeň ago