ROŽŇAVA: Pre masívny únik plynu evakuovali 60 ľudí

masívny únik plynuROŽŇAVA – Hasiči z Rožňavy a z Dobšinej aktuálne zasahujú v meste Rožňava na železničnom priecestí, kde následkom výkopových prác došlo k poškodeniu plynového potrubia a nastal masívny únik plynu. O zásahu informuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči pomáhali pri evakuácii 60 osôb z okolitých firiem, nakoľko unikajúci plyn sa cez kanalizáciu šíri do blízkych budov. Na mieste udalosti zasahuje 15 profesionálnych hasičov. V zasiahnutej oblasti dôjde k odstaveniu plynu a elektrickej energie,“ konkretizovala Katarína Križanová z Prezídia HaZZ.

Masívny únik plynu

Doplnené 17. 8. 2019 o 8:00: Podľa vyjadrenia spoločnosti SPP-distribúcia (SPP-D) im bolo poškodenie potrubia nahlásené v piatok dopoludnia, krátko pred desiatou hodinou. „Dôležité potrubie poškodila súkromná stavebná spoločnosť pri svojich prácach. Táto súkromná firma si pred začiatkom prác nepožiadala SPP-D, ako prevádzkovateľa plynárenskej distribučnej infraštruktúry, o vytýčenie trasy, kadiaľ presne plynovod prechádza,“ upozornilo komunikačné oddelenie SPP-D. Dodalo, že v dôsledku poškodenia potrubia bola spoločnosť SPP-D nútená pre bezpečnosť obmedziť dodávky zemného plynu do Rožňavy. Podľa odhadov sa toto obmedzenie mohlo dotknúť až troch tisíc odberných miest.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Mésarovej boli po poškodení potrubia na miesto vyslané všetky záchranné zložky a okamžite boli prijaté opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku, súvisiace aj s evakuáciou osôb z  okolitých firiem.

Polícia miesto uzavrela, taktiež boli uzavreté všetky prístupové cesty. Policajti vykonávali opatrenia aj v súčinnosti s mestom Rožňava, za účasti mestskej polície i technických služieb. Polícia bude udalosť vyšetrovať ako podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia,“ zakončila Mésarová.

Zdroj a foto: Prezídium HaZZ, polícia, SPP-D

Pridaj komentár