TISOVEC: Futbalisti MŠK podali dobrý výkon proti AS Trenčín, prehrali 1:8

Futbalisti MŠK Tisovec nastúpili v stredu 14. 8. 2019 na zápas Slovnaft Cupu proti AS Trenčín. Počasie futbalistom a priaznivcom prialo. Síce pred duelom pršalo a hráčom sa šmýkalo, počas zápasu však svietilo slnko. Ten napokon skončil výsledkom 1:8 pre AS Trenčín a v treťom kole sa stretne s FK Šalková. Na meranie síl sa prišlo pozrieť 381 platiacich divákov, študenti mali vstup zdarma. Hlavným rozhodcom zápasu bol Boris Marhefka.

Hostia začali už od úvodu agresívne, domácich k lopte pustili až v tretej minúte. V siedmej minúte sa podarilo hráčovi s číslom 7 Hamzovi Čatakovičovi otvoriť skóre a AS viedlo 1:0. Od tohto momentu sa hráči MŠK vzchopili a začali hrať pomerne vyrovnanú partiu proti prvotriednemu tímu. V 29. minúte udelil rozhodca prvú žltú kartu Miroslavovi Gálikovi z Tisovca. V 33. minúte Trenčania navýšili skóre na 2:0 zásluhou Anteho Roguljiča. Druhá žltá karta padla na strane AS Trenčín, ktorú dostal Adam Laczkó. Stav zápasu pred odchodom do kabín bol 0:2.

Počas polčasovej prestávky sa predstavili chalani a dievčatá z tisovského Back to Elements, ktorí ukázali svoje work-outové predstavenie.

Druhý polčas sa začal nepriaznivo pre hráčov MŠK Tisovec, keď v 47. minúte premenil pokutový kop Hamza Čatakovič. V 55. minúte krásnym gólom o brvno navýšil skóre na 4:0 Ante Rogulič. O minútu na to zavŕšil svoj hattrick Ante Roguljič a stav bol 0:5 z pohľadu domácich. V 62. minúte sa podaril malý futbalový zázrak, keď sa Patrikovi Husanicovi z Tisovca podarilo vstreliť gól z pokutového kopu a skóre bolo 1:5. 74. minúta priniesla šiesty gól AS, ktorý strelil striedajúci Jakub Kadák. V 84. minúte krásnym gólom zvýšil znovu Jakub Kadák skóre na 1:7. Posledný gól pridali Trenčania zásluhou trojgolóveho hráča Hamzu Čatakoviča.

Šťastný hráč Trenčína, sklamaný tréner, vysoká návštevnosť

Po zápase sme oslovili hattrickového strelca Čatakoviča. „Dúfam, že v takomto výkone budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch. Zápas hodnotím celkom dobre, lebo sme vyhrali 1:8,“ povedal rodák z Bosny a Hercegoviny.

K výkonu domácich hráčov sa vyjadril aj tréner mužstva Marek Drak. Ten povedal, že výsledkom je sklamaný. „Tam to porovnanie prvej ligy a štvrtej vyšlo najavo a Trenčania boli oveľa rýchlejší v súbojoch a vo všetkých herných činnostiach. Skôr sme začali tak ustráchane a mrzia ma prvé tri góly v druhom polčase, ktoré sme dostali do prvých desiatich minút. To rozhodlo o zápase,“ vyjadril sa sklamane rodák z Rimavskej Soboty.

Ďalej povedal, že v zápase boli aj svetlé momenty na strane Tisovca a hráči získali dobrú skúsenosť do budúcnosti. Hráčom chýbal, samozrejme, prvý ligový zápas s Poltárom, ktorý bol zrušený.

V minulom článku o tomto zápase sme oslovili manažéra tímu Petra Rukavicu, ktorý povedal, že očakáva návštevnosť okolo 2 000 divákov. Zápas ale navštívilo len približne 700 ľudí. „Áno, predpokladali sme 2 000 divákov, no počasie to trochu skazilo, možno pár ľudí odradilo aj to. Ale nevadí, my sme spokojní aj s takouto návštevnosťou. Je to najvyššia návštevnosť za posledných päť rokov. Naposledy prišlo toľko divákov na zápas s Bardejovom,“ zhodnotil pozitívne Rukavica.

Tisovský futbal sa tak dostal do povedomia a my veríme, že sa im v štvrtej lige bude dariť (po dvoch víťazstvách vedú tabuľku 4. ligy JUH). V budúcich článkoch sa budeme viac venovať bohatej histórii tisovského futbalu, ktorý zaznamenal pekné futbalové výsledky.

Zdroj: Matej Hank, Hamza Čatakovič, Marek Drak, Peter Rukavica  Foto: Matej Hank

Pridaj komentár