TISOVEC: Futbalisti zabojujú o postup cez fortunaligistu, najväčším lákadlom Depetris

TISOVEC – Mesto pod Hradovou priláka mnoho fanúšikov z celého okolia. Dôvodom bude zápas Tisovca proti účastníkovi Fortuna ligy – AS Trenčín. Ide o druhé kolo Slovnaft Cupu, kde sa prebojovali Tisovčania cez MFK Revúca. Revúčanov porazili rozdielom triedy 3:0. Zápas sa uskutoční 14. 8. 2019 o 17:00. Vstupné na zápas bude 5 eur. Tieto peniaze poputujú na mládežnícky futbal.

Ako sa vyjadril tréner Marek Drak, prípravu na tento zápas začali už pred prvým kolom pohára. „Naša príprava na Slovnaft Cup začala už pred duelom s Revúcou, keď sme sa dozvedeli o priaznivom žrebe a chceli sme všetko prispôsobiť tomu, aby mesto Tisovec zažilo futbalový sviatok,“ vyjadril sa Drak.

Ďalej dodal, že k samotnej príprave na zápas im pomohol predčasný štart Fortuna ligy, kedy mohli rozanalyzovať súpera.

Pre Sobotnik.sk sa vyjadril aj manažér MŠK Tisovec Peter Rukavica. Opýtali sme sa ho, či berú ako určitú výhodu aktuálnu nepohodu v kabíne AS Trenčín. „Pravidelne sledujeme hru Trenčína. Vo Fortuna lige sa im zatiaľ nedarí (z posledných 17 zápasov vyhrali trikrát, pozn. red.). Predsa však, toto bude zápas o niečom inom, hráme len 4. ligu. Verím, že naši chlapci Trenčanov potrápia,“ povedal Rukavica.

Keď sme sa opýtali Draka, či cíti šancu na postup, vyjadril sa nasledovne: „Určite by sme boli radi, keby sa nám podarilo Trenčín potrápiť a nedať im na ihrisku priestor pre kombinačnú hru. Možno odhodlanie a siahnutie na dno síl našich hráčov bude jeden z rozhodujúcich faktorov priaznivého výsledku,“ analyzoval tréner možnosti dobrého výsledku.

Zloženie mužstva Tisovca v aktuálnej sezóne 2019/20

Lákadlom je Argentínčan Depetris

V tíme AS Trenčín zarezáva aj zvučné meno futbalu na Slovensku. Hovoríme o Dávidovi Deptrisovi. Tento rodák z Argentíny by mal taktiež nastúpiť na zápas proti Tisovcu. „Depetris je pojem, ktorý sám o sebe vzbudzuje rešpekt. Myslím, že určite to bude výzva,“ pochválil tréner Drak Argentínčana.

Mesto Tisovec a taktiež klub očakáva veľké množstvo fanúšikov. „Predpokladáme, že na stretnutie proti AS Trenčín príde podľa predbežných informácii do 2000 fanúšikov. Kapacita na sedenie je 700 miest. Zvyšok fanúšikov sa v pohode zmestí v celom areáli futbalového štadióna,“ odkazuje fanúšikom Rukavica.

Treba však dodať, že tím, ktorý minulú sezónu bojoval o záchranu vo Fortuna lige, už raz prehral zápas so štvrtoligistom. Išlo o zápas so Spartakom Medzev, ktorý Trenčania pred dvomi rokmi prehrali 1:0.

MŠK Tisovec zažil vo svojej 97-ročnej histórii zápasy s významnými futbalovými klubmi. Hovoríme prevažne o vojnovom a povojnovom období, kedy privítali hráčov Slovana Bratislava (1944) a Slávie Praha (1947). Pri oslavách 90. výročia v roku 2012 klubu prijali pozvanie aj hráči Dukly Banská Bystrica.

Zdroj: Marek Drak, Peter Rukavica  Foto: Peter Rukavica

Pridaj komentár