Vo V. Teriakovciach v piatok a sobotu oslavujú Dni obce

dni obceVEĽKÉ TERIAKOVCE – Oficiálnym otvorením v piatok 23. augusta o 18:00 štartujú tohtoročné dvojdňové Dni obce Veľké Teriakovce. Samospráva si pre občanov a návštevníkov dediny pripravila viacero akcií.

V piatok hneď po slávnostnom otvorení nasleduje o 18:15 vystúpenie divadelného súboru Katalpa z Hnúšte, ktorý sa vo V. Teriakovciach predstaví s hrou Ťapákovci.

Hlavná časť programu je však naplánovaná až na sobotu, kedy program pokračuje od 12:30 bohoslužbami v evanjelickom kostole v Malých Teriakovciach. Spojené budú aj s koncertom skupiny Cross Roads.

V areáli vodného mlyna sa o 15:00 predstaví Divadlo pod balkónom z B. Bystrice, ktoré uvedie predstavenie Tónka a Fónka z Gramofónie. O hodinu neskôr nasleduje prehliadka mlyna a o 17:00 vystúpenie speváčky Gizely Oňovej.

O 18:00 program dni obce vrcholí spomienkou na 75. výročie Slovenského národného povstania, nasledovať bude ohňostroj. Od 19:00 program pokračuje zábavou s kapelou Terne Benga.

Sprievodnými akciami v mlyne sú hry pre deti či skákací hrad a v komunitnom centre vo Vrbovciach tvorivé dielne. Zabezpečené je aj občerstvenie vo forme bufetu, guľáša, kapustnice či cukrovej vaty.

Spoluorganizátormi tohtoročných Dní obce Veľké Teriakovce sú OÚVT, občianske združenie Teriakovčan, Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, PS Maginhrad, Červený kríž, evanjelická cirkev a spoločnosť RSNET.

Zdroj: velketeriakovce.sk, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár