Primátor Fiľakova Attila Agócs sa stal podpredsedom strany Most-Híd

FIĽAKOVO – Primátor Fiľakova Attila Agócs bol na sobotňajšom (14. 9. 2019) sneme strany Most-Híd zvolený za jedného z jej štyroch podpredsedov. Spolu s Petrom Krajňákom nahradili doterajších podpredsedov Lászlóa Sólymosa a Petra Antala, ktorí sa postov vzdali.

Ďakujem za prejavenú dôveru. V najvyššom vedení strany chcem prezentovať hlas regiónov a samospráv. V regiónoch obývaných národnostnými menšinami vie skĺbiť vládne skúsenosti s mladistvým elánom len Most-Híd. Využime túto príležitosť!“ uviedol Agócs po zvolení na sociálnej sieti Facebook.

Attila Agócs je už druhé volebné obdobie primátorom Fiľakova, pričom v posledných komunálnych voľbách na jeseň 2018 bol jediným kandidátom na túto funkciu. Prvé volebné obdobie je tiež krajským poslancom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) za Lučenecký okres.

Preferencie strany Most-Híd sa v posledných volebných prieskumoch pohybujú pod piatimi percentami, potrebnými na zvolenie do Národnej rady SR: Vedenie strany v lete rokovalo o možnej volebnej koalícii so Stranou maďarskej komunity – Magyar Közösség Pártja (SMK), jednania sa však skončili nezdarom.

Ako však na tlačovej konferencii po sneme strany informoval jej predseda Béla Bugár, k dohode by ešte teoreticky mohlo dôjsť. „Máme otvorenú kandidátku. Ak by sa SMK rozhodlo, že to skúsi, budeme veľmi radi,“ podotkol Bugár.

Zdroj: Sobotnik.sk, facebookový profil A. Agócsa Foto: archív A. Agócsa

Pridaj komentár