Staré autá rozpredával na diely, polícia muža z Fiľakova už obvinila

Staré autá na pozemku 38-ročného muža vo Fiľakove. (zdroj: oficiálna facebooková stránka Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici. Polícia SR – Banskobystrický kraj)

FIĽAKOVO – Z neoprávneného nakladania s odpadmi obvinila polícia 38-ročného muža, ktorý v oplotenom areáli vo Fiľakove zhromažďoval staré autá. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

„Obvinený zhromažďoval a mimo určeného miesta skladoval staré autá, ktoré rozoberal na náhradné diely za účelom ich ďalšieho predaja prostredníctvom známeho inzertného portálu. Na predaj ponúkal demontované diely a súčiastky z motorových vozidiel, čím neoprávnene vyprodukoval odpad, z ktorého časť spadá aj do kategórie nebezpečných odpadov,“ konkretizujú policajti.

Rozobraté motory áut. (zdroj: oficiálna facebooková stránka Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici, Polícia SR – Banskobystrický kraj)

Ako policajti dopĺňajú, okrem toho na tomto mieste vykonával aj neoprávnené oddeľovanie plastu od kovov spaľovaním tam sa nachádzajúcich elektrokáblov. Prípad je stále v štádiu vyšetrovania.

staré autá
Náhradné diely, vymontované zo starých áut, ktoré rozpredával 38-ročný muž z Fiľakova (zdroj: oficiálna facebooková stránka Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici. Polícia SR – Banskobystrický kraj)

Zdroj a foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici

Pridaj komentár