Hnúšťa rokovala s dvomi potenciálnymi investormi, tretí sa odmlčal

HNÚŠŤA – Samospráva Hnúšte rokovala s dvomi potenciálnymi investormi, ktorí by sa mohli etablovať v meste. O rokovaniach informoval primátor Roman Lebeda počas posledného zasadnutia mestského zastupiteľstva (MsZ) v Hnúšti.

„V lete prebehli rokovania s dvomi potenciálnymi investormi. Jeden v oblasti výroby drevodomov, druhý v oblasti výroby výťahov. Zatiaľ čakáme na nejaké ich stanoviská,“ povedal Lebeda.

Ešte vo februári 2019 poslanci MsZ poverili primátora, aby rokoval s ďalším potenciálnym investorom z Rumunska, ktorý tiež zvažoval príchod do Hnúšte. Šlo o spoločnosť vyrábajúcu tepelno-izolačné panely budov, ktorá avizovala vytvorenie 60 pracovných miest v prvej fáze a do 30 ďalších pracovných miest v druhej fáze investovania.

„Investorovi z Rumunska sme zaslali list s otázkou, v akom štádiu je ich požiadavka na štátnu pomoc, pretože nejako s nami prestali komunikovať,“ oznámil Lebeda aktuálny stav v prípade tohto investora.

Mesto Hnúšťa má vlastný priemyselný park, ktorý vznikol revitalizáciou severnej časti areálu bývalých Slovenských lučobných závodov. Najväčším zamestnávateľom je v ňom spoločnosť Yura Eltec Corporation, vyrábajúca drôty, káble a káblové zväzky pre automobily.

Ako odznelo na jednom z ostatných zasadnutí MsZ, samospráva zároveň zvažuje rozšírenie tohto parku odkúpením ďalších pozemkov v okolí. Na to by chcela získať prostriedky z grantových zdrojov.

Zdroj: MsZ Hnúšťa, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár