NAKA opäť preverí majetok generála Jána Balciara

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NAKA) opäť preverí majetok riaditeľa Vojenského spravodajstva Ministerstva obrany SR Jána Balciara. Informovala o tom televízia Markíza, ktorej to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

V majetku J. Balciara je podľa medializovaných informácií vyše 20 nehnuteľností, pričom ich súhrnná hodnota presahuje sumu, ktorú si mohol zarobiť ako zamestnanec štátu. Polícia ho už raz v tejto záležitosti preverovala a nezistila žiadne nezrovnalosti. Podľa Dobiášovej sa však v tomto prípade objavili nové skutočnosti.

 

V rozhovore pre televíziu TA3 sa Balciar obhajoval, že jeho rodina vždy vhodne investovala a dlhé roky bol v riadiacich funkciách, čomu zodpovedal i jeho príjem. Zdôraznil, že pracovala aj jeho manželka i celá rodina a legálne získané prostriedky investovali do nehnuteľností, ktoré považuje za najlepší spôsob chránenia si svojho majetku.

Príjmy rodiny a moje vlastné ďaleko prevyšujú hodnotu investovania do majetku,“ povedal v rozhovore Balciar. Dodal, že s nehnuteľnosťami nepodniká a v súčasnosti ich bezodplatne využíva len jeho rodina a najbližší priatelia.

 

Ako informoval portál Aktuality.sk, do majetku Balciara patrí napríklad 15 apartmánov na Táľoch v hodnote viac ako dva milióny eur, dom v Rimavskej Sobote, luxusný apartmán v Chorvátsku a ďalšie nehnuteľnosti. Veľkú väčšinu z nich získal v posledných štyroch rokoch.

Aktuality.sk sa zaoberajú aj výstavbou rekreačnej chaty, ktorú si Balciar stavia na vrchu Lenivá nad Čertovicou. Vzniká v Národnom parku Nízke Tatry, v treťom stupni ochrany na mieste bývalej turistickej chaty Barbora. Aktuality upozornili napríklad na porozlievaný betón pri ceste či neporiadok na stavenisku.

 

Zdroj: Markíza, TA3, Aktuality.sk Foto: ilustračné

Pridaj komentár