TIP NA SOBOTU: Navštívte poľovnícke slávnosti v Betliari alebo M. Kameni

BETLIAR/MODRÝ KAMEŇ – Ak ešte nemáte na sobotu 7. septembra 2019 program a nechcete sedieť doma, naším tipom sú dvoje poľovnícke slávnosti.

Prvé, pod názvom Celoslovenské poľovnícke slávnosti – Dni svätého Huberta, sa tohto roku prvý raz uskutočnia v priestoroch andrássyovského kaštieľa v Betliari pri Rožňave (zvyčajne sa konajú v kaštieli vo Svätom Antone, ale jeho nádvorie je teraz v rekonštrukcii).

Podujatie štartuje o 8:30 svätohubertskom omšou, nebudú chýbať viaceré sprievodné akcie ako majstrovstvá SR vo varení poľovníckeho guľáša, hádzanie flinty do žita či výstava historických trofejí.

Súčasťou programu bude aj prezentácia slovenských národných plemien psov či ukážky sokoliarstva a možnosť zastrieľať si z lukov a kuší. Program vyvrcholí o 18:00 koncertom kapely Nocadeň, ale zábava bude pokračovať ešte do 22:30.

Vstupné do areálu bude spoplatnené: dospelí a mládež nad 15 rokov − 3 €, dôchodcovia − 1 €, ZŤP a deti do 15 rokov zdarma. Vstupné do kaštieľa a na výstavu Klenot flámskej gotickej miniatúry: Kniha hodiniek Ilony Andrássyvej ostáva nezmenené podľa platného cenníka múzea Betliar.

Poľovnícke dni na hrade Modrý Kameň

V Modrom Kameni vo Veľkokrtíšskom okrese sa v ten istý deň konajú Poľovnícke dni na hrade. Celodenný program, ktorý sa začne o 10:00 slávnostnou Hubertovou svätou omšou v kaplnke Sv. Anny na hrade, bude pokračovať súťažou vo varení poľovníckeho guľášu, ktorá je tradičnou súčasťou Poľovníckych dní.

Na obed nás čaká slávnostné ocenenie poľovníkov za významné zásluhy o rozvoj poľovníctva na Slovensku. Návštevníci sa môžu počas celého dňa zapojiť do súťaží v ručnom pílení dreva, hode kyjakom či streľbe zo vzduchovky. Expozície múzea hračiek budú otvorené počas celého dňa, sprístupnené budú aj bábkarske tvorivé dielne v múzeu.

Najmenších poteší Hračkovisko s možnosťou pohrať sa v múzeu. Na nádvorí nebude chýbať trampolína, skákací hrad a dobrá káva. Vstup na podujatie je 3 € pre dospelých a 1 € pre deti a dôchodcov.

Zdroj: múzeum Betliar a Modrý Kameň, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár