HOKEJ: HKM R. Sobota vyhral 9:3, Vilchinskiy päťbodový

Hokejisti HKM Rimavská Sobota nastúpili v sobotu 21. septembra 2019 na prvé kolo 2. najvyššej hokejovej ligy proti HK 2016 Trebišov. Úvod sezóny začali najlepšie ako sa dalo a to vysokým víťazstvom 9:3.

Prvá tretina sa začala gólom domácich, keď Vilchinskiy dotlačil v 2. minúte puk do brány (1:0). Následne 10. minúta priniesla vyrovnanie, keď sa pred Karolom Križanom ocitol osamotený Dušan Kobeľa (1:1). V 12. minúte dostal osobný, 10. minútový trest domáci Denis Moroz za nešportové správanie.

V 14. minúte po chybe domácich strelil gól Dávid Antal (1:2). O rýchle vyrovnanie sa postaral Slavomír Buda gólom pomedzi betóny (2:2). Góly v prvej tretine ešte padali a to do brány hostí. V 16. minúte sa do samostatného nájazdu dostal Georgy Vilchinskiy a bol úspešný (3:2). Tretina snov v podaní Rimavskej Soboty pokračovala už štvrtým gólom v 18. minúte z hokejky Denisa Nociara (4:2).

V 27. minúte znížili hostia v oslabení gólom hráča s číslom 28 – Matúš Petričko (4:3). V polovici zápasu, v 30. minúte, zvýšili domáci náskok na 5:3 zásluhou Ivana Zorvana. V 39. minúte sa podarilo Soboťanom streliť už šiesty gól v zápase. Ten sa pripísal na konto už dvojgólového Ivana Zorvana (6:3). 40. minúta priniesla siedmy gól HKM po nedorozumení Trebišovčanov v obrane. Strelil ho autor hattricku Georgy Vilchinskiy (7:3).

V tretej tretine znova prví udreli Soboťania, keď v 47. minúte Vilchinskiy už štvrtým gólom upravil skóre na 8:3. Svoju kvalitu potvrdili domáci už deviatym gólom z hokejky Filipiaka v 53. minúte (9:3).

Výsledok je vďaka tímovej robote, v Sanoku sme ešte nevyhrali

Zápas sme vyhrali vďaka tímovému výkonu, všetci sme mali dobré šance a premenili sme ich,“ povedal štvorgólový strelec Georgy Vilchinskiy. Rus ďalej dodal, že sa pripravoval aj doma. „V Rusku som mal individuálne tréningy v posilňovni a aj na ľade. Keď som prišiel na Slovensko, mali sme už tímové tréningy,“ dodal na záver Georgy.

Pre Sobotnik.sk sa vyjadril aj tréner A – mužstva Ján Podkonický. „Vpredu sme boli silní, tlačili sme sa do brány. V obrane máme ešte rezervy, pretože tie tri góly, ktoré sme dostali, boli z bránkoviska. Hokej sa musel divákom určite páčiť,“ povedal tréner.

O týždeň nastúpia Soboťania na domácom ľade proti poľskému tímu UKS MOSiR Sanok. „Proti nim sa veľmi ťažko hrá. Odkedy som v tíme tak sme u nich doma ešte nevyhrali. Vonka ale nie sú takí nebezpeční. Budeme sa na nich pripravovať a pokúsiť sa znovu zvíťaziť a spraviť ľuďom radosť,“ dodal na záver Podkonický.

Zápas proti Sanoku sa odohrá v sobotu 28. 9. 2019 o 17:00. Príďte chlapcov znovu povzbudiť a hnať ich za ďalším víťazstvom v sezóne.

Ďalšie výsledky 1. kola 2. hokejovej ligy VÝCHOD:

UKS MoSiR Sanok – HK Bardejov 5:6 pp
HC 19 Humenné – HC Rebellion Gelnica 7:1
MHK Kežmarok, MHk 32 Liptovský Mikuláš B a HK Sabinov nehrali

Zdroj: Georgy Vilchinskiy, Ján Podkonický, Matej Hank  Foto: Matej Hank

Pridaj komentár