HOKEJ: HKM s druhým prípravným zápasom, pripravovali sa aj v Detve

HKM Rimavská Sobota nastúpil na prípravný zápas proti Dolnému Kubínu. Duel skončil výsledkom 4:2 pre domácich a odohral sa v nedeľu, 15. 9. 2019. Išlo o prvý domáci zápas túto sezónu. Prvýkrát sa nám podarilo zvíťaziť nad Kubínom 4:1. Pred stretnutím si pripomenuli hráči aj diváci minútou ticha zosnulého Jozefa Oštroma, ktorý 9. 9. 2019 podľahol vážnej chorobe.

Prvá tretina sa hrala z jednej polovice ihriska na druhú. Výhodu presilovku mali ako prví Soboťania, no využiť sa im to nepodarilo. Prvýkrát napokon udreli v 16. minúte domáci zásluhou Vladislava Spirodonova a stav bol 1:0.

Už od začiatku druhej tretiny HKM hostí zatlačoval. Naši boli efektívni v streľbe, nechceli súperov pustiť z ich pásma. No ale v 26. minúte inkasovali domáci gól J. Michalicu a skóre bolo vyrovnané (1:1). Následne však 37. minúta priniesla druhý gól Soboťanov, keď puk dotlačil do bránky Slavomír Buda (2:1). V 39. minúte za Dolný Kubín vyrovnal zásluhou už dvojgólového J. Michalicu (2:2).

V úvode tretej tretiny, v 42. minúte sa znova do vedenia dostal HKM. Druhý gól v zápase strelil Vladislav Spirodonov (3:2). V 55. minúte zaklincovali domáci hostí štvrtým gólom. Ten strelil v oslabení Michal Šagát (4:2).

Príprava na výbornú, tréner nespokojný so SZĽH

„Hrali sme len na 4 päťky, bol to taký rybníkový hokej. Myslím, že zápas bol dobrý. Ľudom sa to dnes muselo páčiť,“ zhodnotil tréner mužstva Ján Podkonický. Nepáči sa mu však systém, akým sa hrá druhá hokejová liga. „Je to zahanbujúce od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), že si nevážia druhú ligu. Práve východ je o 50 % silnejší ako západ. Keby sa tá liga spojila, hokej môžeme hrať až do marca. Nech prví štyria hrajú o postup a dvaja nech postúpia o ligu vyššie,“vyjadril sa Podkonický.

Prípravu na ľade začali hokejisti Rimavskej Soboty na zimnom štadióne v Detve, kde trénovali tri týždne. Začiatkom septembra, keď sa dokončil ľad v Rimavskej Sobote, sa presunuli domov a zarezávali tu. Prvý ligový zápas odohrajú naši chalani už v sobotu 21. 9. 2019 o 17:00 na domácom štadióne. My na stránke Sobotnik.sk vám budeme prinášať reporty zo všetkých zápasov našich hokejistov.

Pridaj komentár