HOKEJ: HKM Rim. Sobota porazil Sanok 7:2, Križan by najradšej ostal v klube

Rimavskosobotský HKM nastúpil na druhý zápas 2. najvyššej hokejovej ligy proti poľskému tímu UKS MOSiR Sanok. Duel sa odohral 28. 9. 2019 o 17:30. Úvodné buly bolo z dôvodu problémov s cestovaním súpera preložené. Domáci však potom predviedli znovu brilantný výkon a zvíťazili 7:2.

Rimavská Sobota začala zápas znovu otváracím gólom. Tentoraz to bolo v piatej minúte z hokejky Slavomíra Budu (1:0). Soboťania nepoľavili ani na sekundu a o dve minúty pridali už druhý gól v zápase. Presadil sa Tibor Koniar (2:0). Do konca tretiny boli aktívnejší domáci a výsledok ostal 2:0.

V úvode druhej tretiny sa hralo prevažne na bránu hostí aj to vďaka vylúčeniam hráčov z Poľska. Domáci ale veľké šance nevyužili. V 31. minúte nanešťastie udrel Sanok zásluhou Mareka Strzyžowského (2:1). Začiatkom 38. minúty inkasoval Denis Moroz tvrdý úder do tváre od Macieja Witanu. Ten bol právoplatne potrestaný štyrmi minútami. Bohužiaľ, v tejto tretine sa to Soboťanom využiť nepodarilo.

Začiatkom tretej tretiny sa dohrávala spomenutá presilovka a na jej samom konci sa do prieniku dostala posila zo Zvolena Zošiak a ten sa nemýlil (3:1). V 45. minúte navýšili domáci skóre gólom Denisa Moroza v oslabení (4:1). V 53. minúte dotlačil Ján Slovák puk do brány Sanoku a na priebežné skóre sa pozeralo omnoho lepšie (5:1). Následne 56. minúta priniesla už šiesty gól Soboťanov, ktorý si pripísal Rastislav Matúška (6:1). V predposlednej, 59. minúte sa podarilo kapitánovi J. Slovákovi dostať už po siedmykrát puk za chrbát Hucka (7:1). Napokon 12 sekúnd pred koncom dokázali ešte hostia znížiť gólom Szymona Dobosza na 7:2.

Vernosť rimavskosobotskému hokeju, zápas poznačený neskorým začiatkom

Po zápase sme oslovili asi najobľúbenejšieho hráča tribún Karola Križana. „Snažil som sa, mal som pár dôležitých zákrokov. Zápas trochu narušil hneď úvod, keďže Poliaci prišli neskôr. Nehrali sme to, čo sme mali hrať. Výkon nebol dobrý,“ zhodnotil zápas Križan. Opýtali sme sa ho aj to, aké sú jeho plány na ďalšie sezóny. „Cítim sa fajn, nemám žiadne zdravotné problémy. Ak bude záujem, chytal by som určite aj naďalej. Je to tu všetko super. Sme dobrá partia, máme okolo seba skvelých ľudí, diváci takisto perfektní takže ak bude všetko fungovať ďalej, nemám dôvod odchádzať,“ dodal brankár na záver.

Na zhodnotenie zápasu sme sa opýtali aj trénera Jána Podkonického. „Ovplyvnil ho hlavne začiatok. My sme boli rozcvičení a potom sme museli sedieť 45 minút v kabíne a čakať. Chlapci sa trápili až do tretej tretiny. Tí mladí hráči, ktorí hrajú za Sanok, sú veľmi dobrí, za pár rokov to bude veľmi silné mužstvo. Chlapci sa v tomto zápase málo tlačili do brány, nebol to výkon taký, aký mal byť,“ povedal Podkonický.

O týždeň čaká našich hokejistov prvý vonkajší zápas v sezóne a to proti Liptovskému Mikulášu B. Duel sa odohrá v sobotu 5. 10. 2019 o 17:30.

Zdroj: Karol Križan, Ján Podkonický, Matej Hank  Foto: Matej Hank

Pridaj komentár