R. SOBOTA: Komédia Už ti nikdy nenaletím prilákala stovky ľudí

Láska, podvody, štipka erotiky. Aj o tom bola komédia Už ti nikdy nenaletím režírovaná Michalom Spišákom. Hlavnými protagonistami hry boli Marko Igonda, Henrieta Mičkovicová a Maroš Kramár. Divadelná hra bola odohraná v nedeľu 29. 9. 2019 v Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v Rimavskej Sobote. Do sály prišlo približne tristo ľudí.

Dej sa zakladal na príchode šarmantného zvodcu a sukničkára Josemu (Maroš Kramár) k jeho bývalej manželke Kristíne (Henrieta Mičkovicová). Tá však už svoju lásku mala, a to uhladeného europoslanca Viktora (Marko Igonda). Keď Josema prišiel ku Kristíne, zviedol ju v jej vlastnom byte.

Na druhé ráno sa zobral Josema preč a hneď na to sa Viktor vrátil z Bruselu. Všetko malo ale jeden háčik. Šarmantný zvodca si omylom zobral kabát známeho europoslanca a vrátil sa naspäť do bytu, kde sa spoznal bývalý partner s tým súčasným. Kristína nedokázala klamať Viktorovi o svojej nevere a všetko mu povedala. Viktor to všetko niesol ťažko, nevedel sa s tým zmieriť. Rozišiel sa s Kristínou, ktorú chcel najskôr požiadať o ruku.

V závere však prišlo rozuzlenie celého deja. Viktor to všetko narafičil na Kristínu, a to tak, že náhodne stretol Josemu v jednom z hotelov v Bruseli. Išlo o to, že europoslanec chcel všetko s krásnou ženou ukončiť a preto požiadal sukničkára aby prišiel za svojou ženou a vyspal sa s ňou. Za tento čin dostal tučnú odmenu.

Rimavskosobotská premiéra

V Rimavskej Sobote išlo vôbec o prvé verejné predstavenie tejto hry. „Pripravovali sme sa na to tri mesiace, stretávali sme väčšinou po dvoch, občas aj po troch. Posledný mesiac sme to tak intenzívnejšie dávali dokopy,“ povedal Marko Igonda. O ďalších plánoch s touto hrou nám tiež niečo prezradil. „Je to rozohraté po štyroch, piatich mestách, takže budeme s tým veľmi veľa cestovať,“ dodal na záver Igonda.

Úloha hercov je nesmierne dôležitá, no dôležitejšie je napísať správne a trefne scenár, obzvlášť keď je to komédia. „Premiéra začína žiť z divákov. My nevieme, že kde sa tí ľudia budú smiať, tam kde to čakáme tak tam sa zasmiať nemusia. V komédii hrá dôležitú úlohu aj človek z publika. Divák bol našťastie výborný,“ povedali Maroš Kramár a Henrieta Mičkovicová.

Zdroj: Marko Igonda, Maroš Kramár, Henrieta Mičkovicová, Matej Hank  Foto: Matej Hank

Pridaj komentár