Kruháč prinesie v septembri prednášky, ale i ďalšiu prehliadku mesta

Coworking & StartUp Center Kruháč ponúkne v mesiacI september až päť zaujímavých akcií.

Prvou z nich je podujatie s názvom Káva naša každodenná, ktoré sa uskutoční 4. 9. 2019 o 17:00 v priestoroch Kruháča. Akcia sa zameria na históriu kávy a správne spôsoby prípravy tohto nápoja. „Okrem obohacujúcej prednášky si budete môcť výbornú kávu aj vychutnať. Pripravia vám ju tí najlepší: Dominik Prilepok, Adam Laczko a Jana Stieranková,“ uvádza tím Kruháča na Facebooku.

Odborným garantom bude Stanislav Cibuľa, profesionálny barista. Prednáška a ochutnávka je organizovaná v spolupráci so Strednou odbornou školou v Rimavskej Sobote. Vstupné je 3 eurá, študenti zdarma.

Druhá akcia s názvom Buď súčasťou rozhodnutí sa uskutoční 9. 9. 2019 o 17:00 takisto v Kruháči. Táto verejná diskusia bude zameraná na rozvoj mesta, do ktorého sa môže zapojiť každý kto príde. „Neseď doma na gauči a buď súčasťou zmeny mesta k lepšiemu,“ odkazuje Kruháč na Facebooku.

O 9 dní po verejnej diskusii, teda 18. 9. 2019 o 17:00, sa bude konať prednáška na tému Budúcnosť plastov. Ide o prvú zo série prednášok, ktorá nesie názov Cesta k lepšiemu životnému prostrediu. Kruháč si pre vás pripravil aj krátky dokument o tom, aké sú dôsledky nadmerného používania plastov.

Napriek tomu, že sa to zdá byť ťažká úloha, ešte stále je čas zvrátiť niektoré negatívne trendy, urobiť opatrenia na minimalizovanie škôd, obnoviť veľmi dôležité ekosystémy a oveľa dôslednejšie chrániť, čo nám zostáva,“ píše sa na facebookovej stránke Kruháča. Organizátorom sa podarilo prizvať aj troch odborníkov – Samuela Skokňu, Erika Vargu a Ľubomíra Englera, aby predstavili možnosti k zlepšeniu aktuálneho stavu.

Stretnú sa podnikavci i priaznivci histórie

V poradí štvrtá akcia na Kruháči nesie názov Stretnutie podnikavcov: Zafinancuj svoj biznis plán. Podujatie sa uskutoční 26. 9. 2019 o 17:00. Stretnutie sa zameria hlavne na využitie pomoci banky pri zakladaní nového podnikania. Informácie príde predniesť Tigran Aleksanyan, koordinátor Programu pre začínajúcich podnikateľov. Povie aj o tom, či je nápad financovateľný alebo koľko je možné si požičať na začiatok podnikania.

Ak už disponujete konkrétnym biznis plánom, určite si ho prineste so sebou, bude priestor aj na jeho konzultáciu. Na svoje si prídu ale aj nepodnikavci, ktorým zatiaľ len behajú hlavou nejaké nekonkrétne myšlienky a chcú si vypočuť, aké možnosti trh ponúka,“ uvádza sa na Facebooku.

Po úspešnej prehliadke Hlavného námestia s názvom Spoznaj svoje Hlavné námestie sa uskutoční druhá prehliadka mesta. Tentoraz pôjde trasa Od knižnice k súdnej sedrii. Spoznávanie histórie sa uskutoční 30. 9. 2019 o 17:00. Takisto ako prvý raz, tak aj teraz bude rozprávať hlavne riaditeľka Gemersko-malohontského múzea Oľga Bodorová. „Ak ste na prvej časti chýbali, nech vás to neodrádza. Krátke zhrnutie si určite pripravíme,“ píše sa stránke podujatia.

Zdroj: Facebook Kruháča  Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár