R. SOBOTA: Mladí ľudia chcú pomôcť mestu, zapojiť sa môžete aj vy

mladíDo výzvy Mladí Soboťania čistia naše mesto sa môže zapojiť každý občan. Ide vlastne o zmapovanie čiernych skládok v Rimavskej Sobote a okolí. Následne by sa tieto skládky vyčistili. Akcia sa uskutoční 8. septembra 2019 o 15:00. Stretnutie dobrovoľníkov bude na Hlavnom námestí.

Chceme spraviť niečo dobré pre naše mesto, prírodu a vytvoriť akciu, kde sa Soboťania môžu porozprávať nielen o ekologických témach,“ povedala pre Sobotnik.sk Veronika Bolhová, organizátorka  podujatia. Ako ďalej uviedla, každý môže v komentároch prispieť s nejakou čiernou skládkou, ktorú by v meste už nechcel mať. „Zabezpečíme odpadové vrecia a aj pracovné rukavice. Stačí len prísť. Tešíme sa na každého účastníka,“ dodala hlavná organizátorka.

Po vyčistení skládok pôjdu ľudia domov, kde sa môžu osprchovať a vziať si so sebou jedlo na následnú opekačku na Kurinci. Čas jej konania bude ešte spresnený priamo na akcii. Pôjde o tzv. zero waste opekačku, to znamená, že si každý prinesie vlastný tanier a príbor, aby nevznikal zbytočný odpad. Takisto si môžete doniesť aj jedlo podľa vašich chutí.

Je potešiteľné, že práve mladým ľuďom, a nielen v Rimavskej Sobote, čoraz viac záleží na životnom prostredí. My veríme, že podujatie Mladí Soboťania čistia naše mesto sa vydarí a spomínané skládky či zanedbané miesta v prírode sa im podarí vyčistiť.

Zdroj: Veronika Bolhová  Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár