TEATRO OKOLO MALOHONTU: Feješ obhájil víťazstvo, na štarte aj Sagan

RIMAVSKÁ SOBOTA – Už po šiestykrát sa postavili cyklisti na štart najväčších regionálnych cyklistických pretekov Teatro okolo Malohontu. Súťažilo sa v nedeľu, 15. 9. 2019 so štartom na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote.

Cyklisti odštartovali o 10:30 a čakala na nich trasa dlhá 87,6 km. Išlo sa takto: Rimavská Sobota – Rimavská Baňa – Kokava nad Rimavicou – Klenovec – Hnúšťa – Rovné – Lukovištia – Vyšná Pokoradz – Rimavská Sobota.

Ako prvý prešiel cieľovou páskou maďarský súťažiaci Gábor Fejes, reprezentujúci Spartak Tlmače. Jeho čas bol 2:19:48. ,,Som spokojný so svojim výkonom. Trasa bola ťažká. Musel som vydať zo seba maximum aby som si vytvoril náskok,“ povedal víťaz.

Na druhom, resp. treťom mieste sa umiestnili cyklisti z tímu Firefly Dávid Kaško a Samuel Mičian. Druhý stratil na víťaza 39 sekúnd, tretí 51. Na štvrtom mieste sa prekvapivo umiestnil len 16-ročný Samuel Kováč z tímu CKM Poprad.

Organizácia na výbornú, Sagan tretí od konca

Pre Sobotnik.sk sa vyjadril aj hlavný organizátor Marek Urbančok. „Príprava bola zdĺhavá a náročná. Po skončení jedného ročníka začína príprava na druhú v podobe vybavovania povolení, zháňania dobrovoľníkov a sponzorov,“ povedal Urbančok.

 

Tento rok štartovalo na pretekoch 132 cyklistov, čo je o päť menej ako minulý rok. Na štart sa postavil aj otec slávnych bratov Petra a Juraja Saganovcov Ľubomír Sagan. „Maximum som zo seba nevydal, ale hore tými kopcami to nie je pre mňa. Všetko záleží aj od veku a hlavne od toho, že som bol len tretí raz na bicykli tento rok,“ zhodnotil preteky Sagan. Otcovi slávnych bratov sa podarilo prísť do cieľa na 121. mieste s mankom 1:44:58.

Zdroj: Marek Urbančok, Teatro okolo Malohontu, Ľubomír Sagan, Matej Hank  foto: Matej Hank

Pridaj komentár