V Rožňave má vzniknúť Merkury Market, vytvorí do 70 pracovných miest

ROŽŇAVA – Spoločnosť Merkury Market Slovakia zamýšľa postaviť v meste Rožňava svoju novú predajňu. V prípade realizácie tohto zámeru vznikne v meste okolo 50 až 70 nových pracovných miest.

Na svojom septembrovom zasadnutí poslanci rožňavského mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili priamy predaj pozemku s rozlohou 215 metrov štvorcových, ktoré chce spoločnosť získať s cieľom výstavby novej predajne. Ide len o malú časť pozemku, ktorý investor potrebu pre svoj zámer, je však podľa jeho vyjadrenia nevyhnutá na stavbu predajne.

V prípade výstavby predajne Merkury Market v Rožňave očakávame vytvorenie 50 – 70 nových pracovných miest, tomu zodpovedajúci nárast HDP a zvýšenie zaujímavosti Rožňavy aj v očiach iných investorov,“ uviedol v žiadosti o odpredaj pozemku konateľ Merkury Market Jerzy Papierz.

Komisia finančná, podnikateľská a správy majetku mesta MsZ odporučila predaj uvedeného pozemku v cene 55 eur za meter štvorcový. Poslanci však nakoniec schválili nižšiu sumu 30 eur. Tým vyhoveli návrhu spoločnosti, ktorá ponúkla práve túto čiastku. Mesto Rožňava pozemok doteraz nijako nevyužívalo.

Merkury Market v Rožňave má stáť pri hlavnej ceste I/16 smerom na Košice, neďaleko areálu kasární. Jediná predajňa tejto spoločnosti v našich regiónoch je v súčasnosti v Lučenci. Celkovo má spoločnosť na Slovensku v súčasnej dobe 21 obchodných prevádzok.

Zdroj: MsZ Rožňava, Foto: ilustračné

Pridaj komentár