Počas pretekov Teatro Okolo Malohontu najlepšie povzbudzovali Veľké Teriakovce

VEĽKÉ TEIAKOVCE – Najlepšie povzbudzujúcou obcou počas cyklistických pretekov Teatro Okolo Malohontu boli aj v ročníku 2019 Veľké Teriakovce. Teriakovčania v tomto zápolení dedín zvíťazili už po tretí raz a získali odmenu 500 eur.

Viac ako stovke cyklistov fandili desiatky obyvateľov všetkých vekových kategórií, pričom hlasivkami vôbec nešetrili. Nechýbali ani bubny, trúbky, rapkáče, vlajky či iná výzdoba vrátane bicyklov a kolobežiek,“ informuje portál Malohont.sk.

Na druhom a treťom mieste skončili dediny Potok a Rimavské Zalužany. Spomínanú dotáciu víťaznej obci v budúcom roku poskytne Miestna akčná skupina (MAS) Malohont. Použitá môže byť na na realizáciu podujatia, propagáciu dediny alebo na úpravu drobnej infraštruktúry v obci. Prvé tri dediny zároveň získajú diplom, ktorý im bude doručený na obecný úrad.

O víťazovi rozhodli zástupcovia organizátora pretekov Teatro Okolo Malohontu a MAS Malohont. „Ďakujeme všetkým zapojeným obciam a obyvateľom, ktorí vytvorili na trase pretekov skvelú atmosféru. Zároveň ďakujeme dobrovoľníkovi Lukášovi Kišovi z Papče, ktorý zastupoval MAS v jednom zo sprievodných vozidiel pretekov,“ dodávajú predstavitelia MAS Malohont.

Cyklisti odštartovali v nedeľu 15. 9. o 10:30 a čakala na nich trasa dlhá 87,6 km. Išlo sa takto: Rimavská Sobota – Rimavská Baňa – Kokava nad Rimavicou – Klenovec – Hnúšťa – Rovné – Lukovištia – Vyšná Pokoradz – Rimavská Sobota. Ako prvý prešiel cieľovou páskou maďarský súťažiaci Gábor Fejes, reprezentujúci Spartak Tlmače.

Na druhom, resp. treťom mieste sa umiestnili cyklisti z tímu Firefly Dávid Kaško a Samuel Mičian. Druhý stratil na víťaza 39 sekúnd, tretí 51. Na štvrtom mieste sa prekvapivo umiestnil len 16-ročný Samuel Kováč z tímu CKM Poprad.

Zdroj: Malohont.sk Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár