TORNAĽA: Nová autobusová stanica by mala byť odovzdaná na jar 2020

Autobusová stanica Tornaľa - vizualizácia (zdroj: mestotornala.sk)TORNAĽA – Autobusová stanica v Tornali je už desaťročia tradičnou súčasťou Hlavného námestia. Obyvateľov a návštevníkov mesta však už čoskoro čaká pozitívna zmena – nová autobusová stanica bude vybudovaná o niekoľko sto metrov ďalej, na voľnom priestranstve na Šafárikovej ulici. V súčasnosti tam prebiehajú prípravné výkopové práce.

Stanica bude umiestnená mimo námestia, na bývalom starom trhovisku. Bude tam ústredná budova, čakáreň pre vodičov a rôzne služby pre cestujúcich. Predpokladali sme dokončenie do konca roka 2019, ale plne dokončená a odovzdaná verejnosti bude stanica zrejme až začiatkom jari 2020,“ informovala primátorka Tornale Anna Szögedi.

Terajšia autobusová stanica Tornaľa

Nová stanica mala síce pôvodne stáť na mieste tej existujúcej, teda na Hlavnom námestí, konečné rozhodnutie však padlo na spomínané nevyužité priestranstvo na Šafárikovej ulici. Definitívne sa o výstavbe novej stanice rozhodlo v roku 2017, keď tornaľskí poslanci schválili predaj spomínaného pozemku na Šafárikovej s rozlohou okolo 4000 metrov spoločnosti SAD Lučenec za jedno euro. Tá sa zaviazala vybudovať stanicu do troch rokov na vlastné náklady. Investícia by mala podľa medializovnaých informácií dosiahnuť výšku okolo 1,5 milióna eur.

Miesto výstavby novej autobusovej stanice Tornaľa

Ako ešte v roku 2014 uviedli niektorí cestujúci v Tornali pre portál Pluska, tunajšia autobusová stanica je podľa nich „najškaredšia na Slovensku a možno i na celom svete“. O to viac poteší, že už čoskoro bude minulosťou.
SAD Lučenec v minulých rokoch už zrekonštruovala autobusové stanice v Lučenci, Rimavskej Sobote, Revúcej i Fiľakove.

PREČÍTAJTE SI: Tornaľa dostane vlastný LIDL, bude stáť na sídlisku Juh

autobusová stanica
Autobusová stanica Tornaľa – vizualizácia (zdroj: mestotornala.sk)

Zdroj: Anna Szögedi, Pluska.sk, Foto: Sobotnik.sk Vizualizácia: Mestotornala.sk

Pridaj komentár