FUTBAL: R. Sobota s druhým víťazstvom, Lučenec s 3 červenými kartami

MŠK Rimavská Sobota nastúpil na 12. kolo TIPOS III. ligy STRED proti rivalovi z mesta Lučenec Zápas proti MŠK NOVOHRAD sa odohral v sobotu 19. 10. 2019 o 14:00. Lučenčania boli pred stretnutím ôsmi, hráči z Gemera na 15. mieste. Duel však lepšie zvládli domáci keď vyhrali 3:0 a pripísali si dôležité tri body do tabuľky.

V 4. minúte predviedol brankár domácich Gregor nádherný zákrok z hranice piatich metrov. Zápas sa do prvej tretiny duelu niesol v jemnom tempe. V 30. minúte využil Tomáš Fajčík chybu v obrane Lučenca a otvoril skóre na 1:0. V 45. minúte padla prvá červená karta a to na strane MŠK NOVOHRAD, keď počas dvoch minút dostal dve žlté karty Matúš Mader za nešportové správanie.

V 50. minúte zvýšili svoj náskok Soboťania gólom z penalty Petra Vasilka na 2:0 – faulujúci Adam Hornyák dostal už druhú červenú kartu v zápase. Následne 56. minúta priniesla už tretí gól Soboťanov, keď dotlačil loptu do brány Tomáš Fajčík (3:0). V 62. minúte dostali Lučenčania aj tretiu červenú kartu. Tlak domácich trval až do poslednej minúty zápasu, kedy nastrelili hornú žrď Ludhovej brány.

Zápas odohraný so zranením, víťazstvo bolo zaslúžené

Kevin Lavrík bol hráč, ktorý hral od 10. minúty až do 87. so zranením nohy. „Bolo nás málo na lavičke. Tréner ma požiadal, či by som nevedel ešte potiahnuť celý zápas. Chvalabohu, podarilo sa. Vzhľadom na to, že som mal zranenie, som odohral celkom fajn zápas,“ zhodnotil Lavrík.

Pre Sobotnik.sk sa vyjadril znovu aj tréner Tomáš Boháčik. „Zápas nezačal pozitívne, hneď na začiatku nás musel Gregor zachrániť krásnym zákrokom. Od toho momentu sme boli lepší a súpera sme nepustili do šancí. Hrať proti siedmim nie je také jednoduché, ako si to všetci z tribúny myslia. Mrzí ma, že niektorí ľudia si to víťazstvo nevedia vážiť,“ povedal Boháčik.

Soboťania ťahajú už štvorzápasovú sériu bez prehry. Získali v štyroch zápasoch osem bodov. „Potreboval som čas. Vidieť, že to už konečne dospelo. Jednoznačne nám pomohol aj príchod aj Miloša Sekulića. Je vidieť, že už aj v kabíne je taká sila, ktorá sa prejavuje na ihrisku. Odkedy Fiľakovo u nás nepremenilo tú penaltu, odvtedy nám to ide,“ dodal na záver tréner mužstva.

Nasledujúci zápas odohrá MŠK proti Krásnu n. Kysucou v nedeľu, 27. 10. 2019. Ďalší duel na pôde Rim. Soboty sa bude konať 2. 11. 2019 proti Žarnovici.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA – MŠK NOVOHRAD LUČENEC 3:0 (1:0)
Góly: 30. Fajčík, 50. Vasilko, 56. Fajčík
ČK: 45. Mader, 50. Hornyák, 63. Pipíška
Domáci: Gregor – Sekulić, Mičuda, Paparyha, Fajčík, Nagy, Balog (59. Kótai), Juhász, Lavrík (87. Michalík), Grujović (75. Vasylynets), Vasilko
Hostia: Ludha – Hornyák, Pipíška, Straňák, Sarvaš, Lipták, Mader, Môcik (46. Budinský), Mojžiš (46. Hrnčiar), Almeida (64. Lopes), Radmanović (46. Jovanović)

Zdroj: Kevin Lavrík, Tomáš Boháčik, Matej Hank  Foto a Video: Matej Hank

Pridaj komentár