HOKEJ: Soboťania proti Humennému s prvou prehrou, duel bol plný emócii

RIMAVSKÁ SOBOTA – HKM Rimavská Sobota nastúpil na štvrté kolo 2. hokejovej ligy proti lídrovi tabuľky HC 19 Humenné. Zápas sa odohral 12. 10. 2019 o 17:00. Išlo o priamy súboj o prvé miesto v tabuľke VÝCHOD. Duel zvládli lepšie hostia z Humenného, keď vyhrali 6:4.

Prvé minúty sa domácim nevydarili, strácali ľahko puk, prihrávali si nepresne. V 6. minúte prišlo k dlhšiemu prerušeniu zápasu pre krv na ľade. To pomohlo hosťom z Humenného, ktorí otvorili skóre gólom Fedorka (0:1). V 12. minúte vyrovnali Soboťania zásluhou Georgyho Vilchinskiyeho na 1:1. V 13. minúte po faule Tibora Koniara hrali Humennčania presilovku, ktorá bola pre nich úspešná. Autorom gólom bol Ivanov (1:2). Následne 19. minúta priniesla vyrovnanie gólom spomedzi kruhov od Ivana Zorvana (2:2). V tej istej minúte sa znova do vedenia dostali hostia po chybe v obrane, ktorú využil Markuš (2:3).

V 32. minúte počas presilovky päť na troch vyrovnal Ivan Zorvan gólom do prázdnej brány na 3:3. Humenné bolo aktívnejšie do konca tretiny, no často sa nechali vylúčiť za banálne fauly.

V úvode tretej tretiny, v 44. minúte, HKM po ďalšej chybe v obrane inkasoval gól na 3:4 z hokejky Tomáša Banovského . V 47. minúte dostali domáci už piaty gól zásluhou Jaroslava Šinanského (3:5). V 53. minúte znížil Vladislav Spirodonov na 4:5, no v predposlednej minúte zápasu zaklincoval výsledok Ivan Fedorko (4:6).

Duel proti Humennému bol veľmi silný na emócie, pretože podľa mnohých fanúšikov domácich ho rozhodca nezvládol. Hostia agresívne atakovali Soboťanov na ľade a boli za to niekedy aj právoplatne potrestaní.

Ďalší zápas odohrajú naši až 26. októbra 2019 na domácom ľade proti MHK Kežmarok o 17:00.

Foto: Matej Hank

Pridaj komentár