Marek Hamšík trávieval letá v Tisovci, dodnes na to spomína

TISOVEC – Jeden z najlepších slovenských futbalistov Marek Hamšík síce pochádza z Banskej Bystrice, blízky vzťah však má aj k Tisovcu. Ako nám prezradil počas svojej nedávnej návštevy Hnúšte, kde začiatkom októbra 2019 otvoril nové ihrisko, do mesta na severe nášho okresu v detstve často chodieval.

Ako chlapec som pravidelne chodieval do Tisovca za bratrancom. Trávieval som tam prázdniny a rád na to spomínam. Môžem povedať, že toto mesto naozaj dobre poznám,“ uviedol Hamšík. Ako však sám povedal, v neďalekej Hnúšti nikdy predtým nebol a zavítal do nej prvýkrát práve na otvorenie ihriska.

O tomto 32-ročnom stredopoliarovi je známe, že jeho obľúbeným jedlom sú bryndzové halušky. Naša ďalšia otázka teda bola, či už vyskúšal chýrne halušky na salaši v sedle Zbojská. „Viem, že tam niečo také je a niekedy chodievam okolo. Ale musím sa priznať, že ešte som tam nebol,“ povedal futbalista s tým, že to už bude musieť napraviť a na halušky na Zbojskej sa zastaviť.

Marek Hamšík strávil podstatnú časť svojej kariéry v talianskom klube SSC Neapol. V súčasnosti pôsobí v čínskom klube Dalian Yifang, kam prestúpil vo februári 2019 za 20 miliónov eur. Už teraz však má plány do budúcnosti.

Keď skončím kariéru, chcem sa venovať výlučne mladým futbalovým talentom, zamerať sa na výchovu mladých futbalistov,“ zakončil Hamšík, ktorý plánuje vybudovať svoju futbalovú akadémiu v Rudlovej, mestskej časti Banskej Bystrice.

Zdroj: Marek Hamšík, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár