FUTBAL: Soboťania s prvým víťazstvom, Fiľakovo na domácich nestačilo

Hráči MŠK Rimavská Sobota nastúpili na 10. kolo III. ligy STRED proti novohradskému FTC Fiľakovo. Zápas sa odohral 5. 10. 2019 o 14:30. Domáci zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne, keď Fiľakovo porazili 2:1.

Duel začal ako správne derby. Hralo sa agresívne, do tela, a lopta lietala po celom ihrisku. V 13. minúte mali domáci na kopačkách gól, no Fajčík na dvakrát trafil len brankára Páriša. Soboťania boli hladní po góle a strieľali z každej pozície. Strely buď končili v rukaviciach brankára hostí alebo boli zblokované.

V 48. minúte sa do vedenia dostal MŠK gólom aktívneho Tomáša Fajčíka (1:0). Následne 50. minúta priniesla vyrovnanie gólom Miroslava Dašku z pokutového kopu (1:1). V 57. minúte využili Soboťania chybu hostí v obrane a strelou spoza šestnástky zvýšil na 2:1 Csaba Juhász. V 85. minúte odpískal hlavný arbiter druhú penaltu pre hostí, no famózny Gregor ju zlikvidoval. Jeho zákrok je aj na videu pod článkom. Zápas tak skončil 2:1 a MŠK sa mohol radovať z prvého triumfu v sezóne.

Vysoká prehra s Martinom im pomohla, k víťazstvu pomohol hlavne tímový výkon

Minulý týždeň utŕžil MŠK vysokú prehru nad Martinom 0:9. Chlapci sa ale schopili a podali výkon, ktorý by sa dal hodnotiť veľmi pozitívne. „V tomto zápase sme mali viacej šancí, Fiľakovo len z pokutových kopov. Možno nás nabudila aj vysoká prehra v Martine. Každý bojoval za každého, povzbudzovali sme sa. Konečne sa dostávam do herného tempa po zranení,“ zhodnotil zápas strelec úvodného gólu Tomáš Fajčík.

Pre Sobotnik.sk sa znovu vyjadril po zápase aj tréner Tomáš Boháčik. „Na zápas sme sa pripravili absolútne skvele, pridali sme do toho kvalitu na ťažkom teréne,“ zhodnotil duel Boháčik.

Ako sme v našom predsezónnom článku spomínali, Boháčik prišiel do mužstva práve z fiľakovského FTC. „O kúsok chutilo to víťazstvo lepšie, ale pre mňa bolo dôležité to, že to chlapci odmakali a je mi ľúto, že to už je desiate kolo,“ povedal tréner.

Po zápase s Martinom sa tréner vyjadril, že zvažuje koniec na lavičke A – mužstva. Situácia sa však zmenila. „Svoje rozhodnutie som zmenil hlavne na základe svojej manželky, ktorá ma presvedčila ostať v tíme. Povedala, že mi verí, pretože v živote som ešte nič len tak nezabalil. Samozrejme, rozprával som sa o tom aj s pánom Bitalom, ktorý mi taktiež preukázal dôveru,“ dodal na záver Boháčik.


Najbližší zápas odohrá MŠK na pôde Oravského Veselého v stredu 9. 10. 2019 o 15:00. Ďalší domáci zápas prinesie druhé derby, tentoraz proti Lučencu 19. 10. 2019 o 14:00.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA – FTC FIĽAKOVO 2:1 (0:0)

Góly: 49. Fajčík, 57. Juhász – 53. Daško
Domáci: Gregor – Sekulić, Mičuda, Paparyha, Fajčík, Nagy (90. Balog), Juhász, Lavrík, Grujović (79. Ponomarov), Kamendy (76. Šulek), Vasilko
Hostia: Páriš – A. Kurunci (76. Balász), Rubint (53. K. Kurunci), Kȍbȍl, Urbančok (87. Lazsik), Janković, Daško, Kovanič, Strniša (63. Fajd), Jass, Püšpȍky

Zdroj: Tomáš Fajčík, Tomáš Boháčik, Matej Hank  Foto: Matej Hank

Pridaj komentár