R. SOBOTA: Na ZŠ Z. Oravcovej poďakovali za úrodu akciou Apple Day

RIMAVSKÁ SOBOTA – Poďakovanie za úrodu, ale i priateľské stretnutie žiakov, ich rodín, známych a kamarátov či ďalších ľudí. To je podujatie Apple Day, ktoré od roku 2016 koncom septembra či začiatkom októbra organizuje Evanjelická základná škola (ZŠ) Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote.

Obsahom podujatia Apple Day boli tohto roku podľa riaditeľa Radomíra Leichera tvorivé dielne, workshopy či rôzne aktivity. Pripravil ich kolektív školy, rodičia a aj spolupracujúce firmy. „Všetko sa to dialo okolo úrody, teda jabĺčka, hrušky, práca s gaštanmi či šúpolím. Súčasťou boli aj športové aktivity v telocvični,“ načrtol riaditeľ.

Ako dodal, tohto roku zaviedli i jednu novinku. „Rozhodli sme sa, že akciu nebudeme robiť počas vyučovania alebo v nedeľu poobede, ako to bolo prvýkrát. Tentoraz bola v sobotu od 9:00 do 12:00. Záujem bol vynikajúci, zúčastnila sa ho viac ako polovica našich žiakov aj so svojimi blízkymi,“ priblížil Leicher.

Počas štyroch ročníkov akcie sa mierne menil aj jej obsah. Prvý ročník bol podľa riaditeľa zameraný vyslovene na jablká, témou druhého bola kukurica a výrobky z nej.

Súčasťou aktuálneho ročníka akcie bola aj prezentácia firmy Nuskin zameraná na zdravý životný štýl. Spoločnosť Oriflame predstavila prírodnú kozmetiku a Juvamed zase rôzne bylinné čaje a olejčeky. „Poďakovanie patrí aj firme Tesco, ktorá nám sponzorsky dodala ovocie, oriešky a stopercentné džúsy pre deti,“ uzavrel riaditeľ.

Zdroj: R. Leicher Foto: facebooková stránka Evanjelickej ZŠ Z. Oravcovej

Pridaj komentár