Vláda pred polrokom sľubovala R. Sobote závod s 1000 zamestnancami, dnes o ňom mlčí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na výjazdovom rokovaní vlády v Jesenskom vo februári 2019 vláda SR avizovala pre Rimavskú Sobotu novú fabriku, v ktorej malo vzniknúť do 1000 nových pracovných miest. Po viac ako polroku nás zaujímalo, ako sa táto sľubovaná investícia vyvíja. Bohužiaľ, hoci sme oslovili dve ministerstvá, nič sme sa nedozvedeli.

Ako sme hovorili aj na vláde, veľmi intenzívne rokujem s istým podnikateľom z R. Soboty, ktorý vyrába karavany. Uskutočnili sa viaceré rokovania aj za účasti ministerstva hospodárstva a odborníkov. Reálne predpokladáme, že v istom krátkom období by mohla ísť relatívne veľká štátna pomoc na výstavbu fabriky, ktorá by sa širšie venovala tejto problematike, a v nejakom perspektívnom horizonte by sa v tomto regióne vedelo vytvoriť 500 a možno časom až 1000 pracovných miest,“ konkretizoval minister práce Ján Richter na tlačovej konferencii vo februári 2019.

Keďže od tej doby prešlo už viac ako sedem mesiacov, čo môžeme považovať za ministrom spomínané „isté krátke obdobie“, obrátili sme sa na ministerstvo práce, či nám môžu o tejto sľubovanej investícii povedať niečo viac. „S otázkami sa prosím obráťte na Ministerstvo hospodárstva SR,“ odpovedala nám Veronika Husárová z tlačového odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR.

Poslúchli sme a otázky ohľadom aktuálneho stavu investície, ktorá mala priniesť R. Sobote 500 až 1000 pracovných miest, sme adresovali spomínanému druhému rezortu. „Ministerstvu hospodárstva (MH) SR nebol oficiálne predložený takýto investičný zámer,“ odpovedali nám z tlačového odboru tohto ministerstva.

Čo k tomu dodať? Pre úplnosť a objektivitu snáď len to, že, pochopiteľne, existuje i možnosť, že vláda, resp. jej rezorty na príprave tejto fabriky stále pracujú, len zámer nechcú predčasne zverejňovať a medializovať. Boli by sme naozaj úprimne radi, keby to bol tento variant.

Zdroj: zasadnutie vlády v Jesenskom, MH SR, MPSVR SR, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár