Hnúšťa by mohla mať v roku 2020 psí útulok, pomôcť môžete aj vy

Občiansky dobrovoľnícky projekt Hnúšťanské labky s podporou mesta Hnúšťa chce v meste zriadiť nový útulok pre psy, ktorý by za priaznivých okolností dokázali otvoriť v máji/júni 2020. Dočasný domov pre štvornohých kamarátov by mal vzniknúť v nevyužitej časti priemyselného parku. Informuje o tom primátor Roman Lebeda na svojom Facebooku.

Malo by ísť o občiansky dobrovoľnícky projekt s podporou mesta Hnúšťa. Moju podporu projekt má absolútnu, niektorí poslanci sa to síce ako vždy pokúšajú komplikovať, ale verím, že sa im to nepodarí,“ napísal Lebeda.

Do otvorenia útulku čaká dobrovoľníkov a mesto množstvo práce. „Potrebujeme opraviť budovu, upraviť plochy, vytvoriť podklady pre koterce, postaviť ploty, miestnosť pre veterinára, sklady, vnútorné koterce pre menšie psíky na zimu, vyriešiť spôsob čistenia kotercov a uskladňovania odpadu,“ vyjadril sa primátor. Ďalej vyzýva občanov, že budú potrebovať v budúcnosti aj ich pomoc.

Lebeda ľutuje, že útulok nebol vybudovaný už v deň nešťastnej udalosti, ktorá sa stala v Revúcej. „Naozaj ma to mrzí, ale nedá sa všetko robiť naraz a niektoré veci sa nedajú unáhliť,“ dodal na záver primátor.

Pomôcť môžete finančne aj vy. Príspevky je možné posielať na číslo účtu SK42 0200 0000 0041 3225 5257. Takisto sa dá pridať ruka k dielu aj formou dobrovoľníctva. Pripojiť sa bude môcť každý.

Zdroj a vizualizácia: Facebook Romana Lebedu