Kotlebovci mali míting v Hnúšti, na poslankyne zavolali políciu

HNÚŠŤA – Predvolebný míting zoskupenia Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), ktorý sa konal v utorok 19. novembra 2019 v kultúrnom dome v Hnúšti, vyvolal v meste rôzne reakcie. Okrem prívržencov strany naň niektorí ľudia zavítali aj zo zvedavosti, dvaja občania a tri poslankyne mestského zastupiteľstva – Miroslava Vargová, Katarína Moncoľová a Ľubica Zollerová – však pred Mestským kultúrnym strediskom (MsKS) vyjadrili svoj názor s transparentom.

Pozvanie vybľakovali (ĽSNS, pozn. redakcie) dva dni z megafónu. Do diskusie sme sa zapojili vyjadrením nášho názoru. Mlčky sme držali transparent STOP fašizmu pred budovou. Nie je nám to jedno a zlu sa treba postaviť,“ uviedla Moncoľová na sociálnej sieti Facebook.

Dodala, že trochu premrzli a kolegyňa ich preto pozvala na čaj do kancelárie v MsKS. „Vchod na poschodie nám zatarasili dve gorily s odôvodnením ,Máme prenajatý celý kultúrny dom, aj kancelárie a vonku je 7 stupňov, nemohli ste premrznúťa zavolali na nás mestskú políciu,“ konštatovala poslankyňa.

Problémy so vstupom na poschodie

Ako pre Sobotnik.sk uviedla Vargová, celú záležitosť ani nebrali ako protest, ale len prišli vyjadriť svoj názor. Na tvrdenie kotlebovcov, že si prenajali celý „kulturák“ aj s kanceláriami reagovala, že sa jej to zdá strašne absurdné aj v súvislosti s nedávnym výročím novembra 1989.

Myslím si, že na toto právo určite nemali. Zdá sa mi to absurdné, že niekto niekomu zakazuje pohyb po priestoroch, ktoré nemá prenajaté, len preto, že tam má nejakú akciu. Nedali si povedať, nestačil im ani preukaz mňa ako poslanca, ani občiansky preukaz, ani to že sme transparent odložili a prišla po nás zhora kolegyňa a neskôr aj riaditeľka MsKS,“ načrtla Vargová.

Doplnila, že kotlebovci sa zrejme obávali, že z poschodia prejdú na balkón, ktorý je súčasťou sály, kde sa konalo zhromaždenie a budú narúšať jeho priebeh. „Taký zámer sme však naozaj nemali,“ zdôraznila Vargová s tým, že do kancelárií ich napokon pustili až vtedy, keď prišiel mestský policajt a uznal, že majú pravdu.

Zámerom vraj nebol čajík

To, že za snahou nepustiť poslankyne na balkón boli zrejme obavy z narušenia mítingu, potvrdzuje aj facebooková stránka Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – okres Rimavská Sobota. „Aj takéto klamstvá dokážu produkovať liberáli!!! Ich zámer nebol ,, čajík ,, ich zámer bol jasný, dostať sa na balkón a narúšať míting!“ komentovali administrátori stránky facebookový status Moncoľovej.

Na stretnutí bol prítomný aj primátor okresného mesta Rimavská Sobota Jozef Šimko. „Začiatok týždňa odštartovaný v Hnúšti. Ďakujeme pánovi Jozefovi Šimkovi, primátorovi okresného mesta Rimavská Sobota za privítanie a krátky príhovor,“ uvádza sa na facebookovej stránke Andrej Medvecký – Ľudová strana Naše Slovensko.

Zdroj: Miroslava Vargová, Katarína Moncoľová, Andrej Medvecký, Kotleba ĽSNS – okres R. Sobota Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

2 Replies to “Kotlebovci mali míting v Hnúšti, na poslankyne zavolali políciu”

  1. Pingback: Medzi 10 najčítanejších článkov sa zaradili znova Kotlebovci, ale aj geto na Českej, či dobitý muž z Maštinca

  2. Pingback: Protesty v okrese R. Sobota liberálnym stranám nepomohli, ĽSNS ich predbehla

Pridaj komentár