KRÁĽ: Pri hranici havaroval kamión, prevážal nebezpečnú chemickú látku

RIMAVSKÁ SOBOTA – Polícia dokumentuje dopravnú nehodu kamióna, ktorý prevážal nebezpečnú chemickú látku. Nákladné auto sa prevrátilo neďaleko hraničného priechodu Kráľ na juhu Rimavskosobotského okresu.

Vodič smeroval z Maďarska a cieľom jeho cesty bolo Poľsko. Krátko za hraničným prechodom Kráľ v okrese Rimavská Sobota však došlo k jeho havárii. Našťastie, k úniku látok nedošlo,“ informujú policajti na facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj s tým, že nedošlo ani k zraneniu osôb. Na mieste však zasahuje polícia aj hasiči.

Podľa doterajšieho objasňovania sa vodič nákladiaku pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke a zišiel s nákladom mimo cestu, kde zostalo vozidlo prevrátené,“ dodáva polícia.

DOPLNENÉ 3. 11. 2019 o 19.35: Podľa údajov Hasičského a záchranného zboru na mieste zasahovalo 12 príslušníkov so šiestimi vozidlami z Rimavskej Soboty, Tornale, Revúcej a Banskej Bystrice.

Pri dopravnej nehode sa cisterna prevážajúca nebezpečnú látku toluendiisokyanát prevrátila do jarku pri ceste. Po príchode hasiči prezreli celý plášť cisterny, ktorý sa pri nehode nijako nepoškodil a nebezpečná látka neunikla do prostredia,“ dodalo Prezídium HaZZ na Facebooku.

 

Zdroj a foto: Polícia SR – Banskobystrický kraj

Pridaj komentár