Tri ženy v Revúcej strhol prúd rieky, všetky sú mŕtve

Tri ženy v Revúcej v stredu večer (13. 11. 2019) nešťastne stiahol silný prúd rieky Muráň. Bezvládne telo jednej z nich už bolo v rieke nájdené vo večerných hodinách. Informuje o tom polícia na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR.

Tri ženy mali zachraňovať zvieratá z útulku, pričom ich nešťastne stiahol silný prúd rieky Muráň. Iba pred malou chvíľou bolo v rieke nájdené bezvládne telo ženy, ktorej totožnosť zatiaľ nepoznáme. Po ďalších sa stále pátra,“ informovala polícia okolo 22:00.

Doplnila, že na mieste pracujú policajti, ale aj ďalšie záchranné zložky. Viac informácií polícia sľubuje neskôr.

DOPLNENÉ 13. 11. 2019 o 23:37: Ako informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na Facebooku, na mieste udalosti zasahujú potápači HaZZ, hasiči z Revúcej a Rimavskej Soboty, ako aj dobrovoľní hasiči z Jelšavy. „Vytvorili tri stanovištia, z ktorých postupne prehľadávajú vodný tok rieky,“ konkretizovalo Prezídium HaZZ s tým, že po zvyšných dvoch ženách stále pátrajú.

DOPLNENÉ: 14. 11. 2019 o 16:45: Všetky tri ženy, ktoré, zachraňovali psíkov zo zatopeného útulku, sú mŕtve. Potvrdil to premiér Peter Pellegrini na štvrtkovom tlačovom brífingu.

DOPLNENÉ: 15. 11. 2019 o 16:20: Polícia v spolupráci s HaZZ už našla všetky tri telá aj auto, ktoré tiež strhla voda. Policajti a hasiči ho našli v rieke zhruba 300 metrov od útulku. V aute sa nachádzalo posledné, tretie mŕtve telo ženy. Ďalšie telo bolo nájdené až tri kilometre od miesta udalosti.

Zdroj a foto: facebooková stránka Polícia Slovenskej republiky

Pridaj komentár